Б5.5 искам да карам на Халогени и Дълги едновременно....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Б5.5 искам да карам на Халогени и Дълги едновременно....

Мнениеот _Technics » Нед 14 мар 2010 20:41

Здравейте колеги! Не можах да се справя сам със задачата затова търся подкрепата на форума. Ползвах търсачката, намерих една тема (http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=107094&start=0&hilit=%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B8) за това нещо но без резултат, дори нищо полезно затова реших да пусна нова (колегата е разрешил проблема но в сервиз и незнае хватката каква е).
Колата е 2002 Passat 2.5TDI V6 4Motion
Когато присветна или превключа на дълги светлини ми се гасят халогените! Това не ми харесва, някой коли са така други не... но късмет! Докарал съм е до следните експериментални заключеня:
Веригата на халогените не се прекъсва от ръчката за дълги светлини (мигачите)! Извадих куплунга на ръчката за дълги св. и халогените си светят, т.е. сигнал от ръчката отива в компютър или някакво реле с нормално затворен контакт и когато му се подаде сигнал за вкл. дълги св. то прекъсва веригата на халогените. Ако е през компютър най-вероятно няма да успея да си реализирам идеята :) но щом колегата е коригирал в сервиз.... Ако ключа има отделен пин за този сигнал, ако се прекъсне въпросния проводник, който ми гаси халогените ще се получи, но ако проводника е един, който носи сигнала до някъде си да вкл. дългите и едновременно да огаси халогените .. става кофти.
Някой правил ли е тази интервенция, има ли виждане по въпроса ?
Благодаря предварително !!!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5.5 искам да карам на Халогени и Дълги едновременно....

Мнениеот vaskoto1 » Нед 14 мар 2010 20:57

ключа на фаровете прехвърля +.
трябва ТНТМ за да се оправиш-на по новите е софтуерно, тука е хардуерно.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Нед 14 мар 2010 22:44

Васкоти хубаво си обяснил..ама използвай по-подходящи думи за нас простолюдните mhihi
(ако писаното от мен се счете за спам,управата да го изтрие)

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Нед 14 мар 2010 22:45

Десетина лева да ти вземат в някой ел.сервиз ,процедурата е за 10 минути...

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 18 мар 2010 21:27

Колега нали спазваш ЗДП :roll:

Код: Избери всички

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Кога ще направят глобата 100 лева за нарушение на този член от закона. Малко е дразнещо за насрешните шофиори. :deal

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 18 мар 2010 21:33

Естествено че не го спазва.Как ще кара в мъгла на дълги?Те 80% искат те да си виждат па другите отсреща да се оправят.

apv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apv » Чет 18 мар 2010 22:28

fill написа:Колега нали спазваш ЗДП :roll:

Код: Избери всички

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Кога ще направят глобата 100 лева за нарушение на този член от закона. Малко е дразнещо за насрешните шофиори. :deal

:applause:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 18 мар 2010 23:43

Тва пък е поредниа абсурд с халогенните ... ако беше дразнещо най-малко производителите нямше да ги монтират ... поредния абсурд !!

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пет 19 мар 2010 0:19

Не ми мрънкайте какво спазвам и какво не ,регулирал съм всичко,така че да не блещи на хората дори и на дълги ако не съм директно срещу джама на някого ,не са ми премигвали,гаранция че половината кенефи дето се движат по пътищата изобщо не са чували за реглажи и те ми *********** със техните фарове,така че не ме мислите :kissy:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 19 мар 2010 7:56

jafara написа:Тва пък е поредниа абсурд с халогенните ... ако беше дразнещо най-малко производителите нямше да ги монтират ... поредния абсурд !!

Ако не беше дразнещо нямаше да е забранено да се кара на халогени.
Производителя е монтирал и дълги светлини. Трябва ли да почнем всички да караме на дълги ? След като са монтирани дългите сигурно не дразнят другите шофиори .... :screwy

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Пет 19 мар 2010 9:41

Що не вземете да помогнете на човека с две думи ама ясни, той просто иска да не му гаснат халогените и задната светлина за мъгла като включи дълги?
Аз незнам, иначе бих му казал, дадох му идея само да шунтира изключващата система с директен кабел от ключа до халогените , защото на ключа не прекъсва плюса за халогените по време на дълги, явно след ключа минава през модул.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пет 19 мар 2010 11:34

gicho76 написа:Що не вземете да помогнете на човека с две думи ама ясни, той просто иска да не му гаснат халогените и задната светлина за мъгла като включи дълги?
Аз незнам, иначе бих му казал, дадох му идея само да шунтира изключващата система с директен кабел от ключа до халогените , защото на ключа не прекъсва плюса за халогените по време на дълги, явно след ключа минава през модул.

това е пълна безмислица.предполагам че ти се е случвало в мъгла да пуснеш дълги?е,виждаш ли по добре.цялата работа е гъзария.Нощта ясна като бял ден,ама не халогените трябва да са включени.Вижте ме.Та чак и задната светлина.Ама нали като са пуснати халогените и конете скачат с 20%....абе :screwy

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Пет 19 мар 2010 18:36

карам и не ме интересува........понеже знам че всичко ми е регулирано и халогени и къси и дълги!Както каза колагата горе-не половината,а 80% от колите не знаят на къде им бият фаровете....затова за такива шофъори съм сложил навсякъде ксенон,за да се изприщят като им облеща всички светлини включени по едно и също време :beat_butt2

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пет 19 мар 2010 19:09

fill написа:
jafara написа:Тва пък е поредниа абсурд с халогенните ... ако беше дразнещо най-малко производителите нямше да ги монтират ... поредния абсурд !!

Ако не беше дразнещо нямаше да е забранено да се кара на халогени.
Производителя е монтирал и дълги светлини. Трябва ли да почнем всички да караме на дълги ? След като са монтирани дългите сигурно не дразнят другите шофиори .... :screwy

Еми така като гледам е доста модерно и на дълги да се кара, много хора го правят вече, такаче защо не ! :)

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Съб 20 мар 2010 16:25

аман от СЕЛЯНИИ!!!
"Халогените" са фарове за МЪГЛА, а не за пернишки изпълнения!!! Дано скоро полицаите започнат да си вършат работата и да глобяват такива индивиди, които в ясно време карат с включени светлини за мъгла отпред и особено отзад!!! :screwy
Като видя такъв пред мен и директно включвам на дълги :banghead:

Върни се в “Passat”