Странно изпукване на заден ход
- chungata
- Автомобил:
- Двигател:
Странно изпукване на заден ход
Значи от известно време при завои на заден ход се чува едно ама здраво изпукване, звукът е нещо като все едно се освобождава натегната пружина и се удря в метал. Има го само на заден и то при завои. Давайте предположения какво може да е и дали е сериозно, че сервиза явно ме зове 

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте,аз имам същия проблем и от доста време ходя по майстори точно заради това.Смених тампоните на макферсона,но както колегата преди мен се е убедил пукането не се оправи.Казаха ми че е от каретата и че мога да карам спокойно въпреки пукането "ще чакаме да се доразбие напълно и тогава ще ги оправим" бяха думите които постоянно чувах,както и да е аз бях инат и исках да оправя пукането.Майсторчето ми смени едното каре с тенденцията да се оправи,уви
,не се оправи.Питах едни други майстори (Castrol-a в кършака,който е от Пловдив ще се сети:))и те ми казаха че при по-голямо натоварване изпуквал лагера на шенкела,те също ме посъветваха да изчакам да сменя целия шенкел след като стане за смяна лагера .. в момента съм като в небрано лозе
и незнам какво да правя с този проблем,иначе колата се държи прилично,стабилна е и по предницата това е единствения проблем,изпукването се проявява главно при маневри на заден и преден(по-често на заден)ход с почти или пълен волан надясно.Това е,ако някой има идеи да казва.Поздрави 

- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Това е едно от слабите места на VW-тата. На моя Голф по същия начин и аз като вас сменях ли сменях. При мене беше тампона на носача, ако го знаете един кръгличък такъв. След смяната малко спря да пука и да чатка, но само за малко. После пак. Накрая ми писна, хайде в моргата, един що годен тампон но гледах да не е сменян и се оправи. Спря да пука за сега
и при мен е така
и при мен беше така - щрака едва ли като при катастрофа(назад при пълен десен). ходих на "майстор" и ми каза, че е тампона на двигателя-20лв, с 10лв труд очаквах да изчезне, но уви...НЕ. други казаха, че е тампона на носача, но докато отида взе че изчезна от само себе си. така че стискай зъби и продължавай ще му мине като на куче.
Но от мен да знаеш не тампона пред двигателя.
Но от мен да знаеш не тампона пред двигателя.