Странно изпукване на заден ход

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Странно изпукване на заден ход

Мнениеот chungata » Пет 08 авг 2008 12:25

Значи от известно време при завои на заден ход се чува едно ама здраво изпукване, звукът е нещо като все едно се освобождава натегната пружина и се удря в метал. Има го само на заден и то при завои. Давайте предположения какво може да е и дали е сериозно, че сервиза явно ме зове :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 08 авг 2008 13:58

Нищо страшно! ;) Най-вероятно тампон на макферсона. Сменя се лесно.... и по нашите пътища- често! :lol:
Все пак- това е само предположение! Преди да се види от специалист само можем да гадаем!

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пет 08 авг 2008 15:35

На мен ми пука по същия начин при тръгване напред или назад, еднократно, при завит волан надясно, след по-дълъг престой на колата. Лошото е, че продължи да припуква и след смяна на тампоните и лагерите на макферсоните. За сега все още не мога да установя причината.

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Пет 08 авг 2008 16:12

Ако е тампона, може ли да изкара още малко(месец), че на дневен ред е
тенекето на дясната врата :x Един кадърен шофьор като давал на заден на паркинга решил да завърти по рано волана и хоп на chungata пасата с огъната врата :x

kenlee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenlee » Пет 08 авг 2008 17:22

здравейте,аз имам същия проблем и от доста време ходя по майстори точно заради това.Смених тампоните на макферсона,но както колегата преди мен се е убедил пукането не се оправи.Казаха ми че е от каретата и че мога да карам спокойно въпреки пукането "ще чакаме да се доразбие напълно и тогава ще ги оправим" бяха думите които постоянно чувах,както и да е аз бях инат и исках да оправя пукането.Майсторчето ми смени едното каре с тенденцията да се оправи,уви :),не се оправи.Питах едни други майстори (Castrol-a в кършака,който е от Пловдив ще се сети:))и те ми казаха че при по-голямо натоварване изпуквал лагера на шенкела,те също ме посъветваха да изчакам да сменя целия шенкел след като стане за смяна лагера .. в момента съм като в небрано лозе :o и незнам какво да правя с този проблем,иначе колата се държи прилично,стабилна е и по предницата това е единствения проблем,изпукването се проявява главно при маневри на заден и преден(по-често на заден)ход с почти или пълен волан надясно.Това е,ако някой има идеи да казва.Поздрави :)

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пет 08 авг 2008 18:44

Това е едно от слабите места на VW-тата. На моя Голф по същия начин и аз като вас сменях ли сменях. При мене беше тампона на носача, ако го знаете един кръгличък такъв. След смяната малко спря да пука и да чатка, но само за малко. После пак. Накрая ми писна, хайде в моргата, един що годен тампон но гледах да не е сменян и се оправи. Спря да пука за сега

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

и при мен е така

Мнениеот velinsl » Съб 09 авг 2008 15:49

и при мен беше така - щрака едва ли като при катастрофа(назад при пълен десен). ходих на "майстор" и ми каза, че е тампона на двигателя-20лв, с 10лв труд очаквах да изчезне, но уви...НЕ. други казаха, че е тампона на носача, но докато отида взе че изчезна от само себе си. така че стискай зъби и продължавай ще му мине като на куче.
Но от мен да знаеш не тампона пред двигателя.

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Съб 09 авг 2008 17:51

Ще се допитам и аз до някои майстор и ще видим какво ще каже. Дано да е излечимо :rocketwhore , че като чета при вас как е ... ще трябва верно само да се стиска със зъби :082:

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Нед 10 авг 2008 10:10

Колега не се притеснявай при мен е същото тампон и лагер на макферсона.След като си карал напред спреш завъртиш пълен десен и потеглиш назад се чува еднократно изпукване -от пружината е защото ти е разбит лагера на макферсона и натяга пружината при завой.

Върни се в “Passat”