депо фарове трептят пасат Б5
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
депо фарове трептят пасат Б5
здр.колеги!сложих ги фаровете днеска,заедно с ксенона.не ми хареса как паснаха на колата,остана пространство между фаровете и бронята,фактически трябва още надолу да паднат,но нестава,а така е грозно,направо си личи,че не са паснали на мястото си.и като запалих колата те рефлекторите и те трептят на маясто като работи колата.и това е доста грозно.може ли някои да даде съвет как да се оправя с тези проблеми.благодаря ви!
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: депо фарове трептят пасат Б5
развий на фаровете отгоре тези металните на макс за да може фара да слезе по надолу.ако иска още надолу да слезе фара приложи малко направи си сам - местиш горните две гайки (да ги нарека) за които се завива фара напред за да слезе фара надолу.
а относно трептенето - гъбички (за миене да речем)под рефлектора за да не трепти
и аз имах проблем с моите ФК с пасването но ги оправих . наложи се и да поизместя дупките през които се стига до болтовете за ръчния реглаж за да мога да ги регулирам
до скоро единия ми трептеше но скоро като свалих бронята установих че отдолу под фара има едни 'камички' с които се регулира колко близо да е бронята до фара-та тази 'камичка' на въпросния трептящ фар изобщо не докосваше фара.наместих я и сега кажи речи не трепти
успех
а относно трептенето - гъбички (за миене да речем)под рефлектора за да не трепти
и аз имах проблем с моите ФК с пасването но ги оправих . наложи се и да поизместя дупките през които се стига до болтовете за ръчния реглаж за да мога да ги регулирам
до скоро единия ми трептеше но скоро като свалих бронята установих че отдолу под фара има едни 'камички' с които се регулира колко близо да е бронята до фара-та тази 'камичка' на въпросния трептящ фар изобщо не докосваше фара.наместих я и сега кажи речи не трепти
успех
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Под фара трябва да има планка която се натяга с един болт,регулира се нагоре-надолу и притиска фара да не мърда.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тони1 написа:Под фара трябва да има планка която се натяга с един болт,регулира се нагоре-надолу и притиска фара да не мърда.
на б5 няма такова чудо сякаш
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
И аз съм с ейнджъли на Депо и е адски гадно трептенето да не говорим пък за регулирането. Не се напасват в гнездото и бият на където си искат. А трептенето се усеща много дори като стои колата се вижда как снопа трепти само от работата на двигателя. А в движение по тия дупки е още по-ясно. Това с гъбичката хубаво ама нали съм с ел. реглаж. Примерно, ако сложа гъбата под рефлектора и като тръгна да смъквам снопа по-ниско целия рефлектор вътре се движи надолу. Какво става тогава? Просто са си тайвански ментюги ама човек трябва да се опари веднъж за да знае 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като тръгнеш да регулираш гъбичката просто се смачква малко и това е
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
bangobango написа:И аз съм с ейнджъли на Депо и е адски гадно трептенето да не говорим пък за регулирането. Не се напасват в гнездото и бият на където си искат. А трептенето се усеща много дори като стои колата се вижда как снопа трепти само от работата на двигателя. А в движение по тия дупки е още по-ясно. Това с гъбичката хубаво ама нали съм с ел. реглаж. Примерно, ако сложа гъбата под рефлектора и като тръгна да смъквам снопа по-ниско целия рефлектор вътре се движи надолу. Какво става тогава? Просто са си тайвански ментюги ама човек трябва да се опари веднъж за да знае
и аз така си мисля точно колега.просто са си ментета и тва е,но ще се помъча да направя квото мога,ако нестане слагам старите пак.жалко,че човек се мъчи да сложи нещо по красиво,но просто нестава
- passat_b5
- Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Колега би ли пуснал снимки на тези фарове който си купил на Депо, как стоят на колата.
- bangobango
Ако става дума за мен ще пусна снимки. По принцип доста отварят визията, но докато съм си с железарките няма да я има тая визия, която искам от край време.
- dantcho
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 1998
Здравейте, колеги. След 3-4 години юркане на сивия звяр (Passat B5 1,9 TDI AFN), реших да му взема нови очички. Докато сме на темата за ангелските очи на Депо, ще може ли някой да сподели за какво точно служи допълнителният кабел, който се връзва за акумулатора и минава през 12V реле? В кашона има само схема как да бъде вързан, но не и каква е функцията му. Аз имам предположения, но както е казал народът - не питай старило, а патило. Благодаря ви предварително.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи до колкото знам кабела е за да си вържеш габарита (демек ангелските очи) директно от акумулатора. и аз го имах този кабел на моите фк обаче и с него и без него все светят . в крайна сметка изобщо не го сложих и до сега над година и половина нямам проблем с габарите . бях чел някъде че трябвало да се включат през този въпросния кабел габаритите защото иначе горяли . при мен все още си работят
- bangobango
Тъй като обръчите общо имат 8 лампички, които не са диодни с ниска консумация се слага това реле и ангелските очи се захранват директно от акумулатора за да не се натоварва бушона. Аз така мисля.
Последна промяна от bangobango на Вто 20 апр 2010 0:02, променено общо 1 път.
- ico.stoev
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така е колега.И аз имам такива фарове на ДЕПО и кабела си стои в кашона.Ринговете си светят и без него.Един колега от форума ми сподели че е вазможно да ми изгори ключа, но до този момент (долу-горе 1 година) нямам ядове и не мисля да го слагам.