Проблем с мощността на двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с мощността на двигателя
Здравейте! След смяна на ангренажен ремък колата стана много мудна. Започва да върви едва след 3000 об. Това което е странно, е че старият ремък беше зацепен с един зъб назад, т.е. дадено е закъснение. Защо и как се е получило, не знам, но преди време бях писал, че колата задържа оборотите на газ около на около 2000об. Всъщност три години съм я карал така. Тогава на бензин беше доста мощна, но на газ имаше неефективно понижаване на оборотите след отнемане на газта. Сега ситуацията е обратна - на газ пали и работи идеално, на бензин е сякаш спъната. Въпроса ми е как да оправя мощността и с колко да местя делкото - колко градуса е нормално да се зададат, за да работи добре и на двете горива? Двигателя е 1.8 ААМ 75 к.с.
Re: Проблем с мощността на двигателя
Имах сащия проблем преди седмица с моя пассат самоче е 2.0 115 смених ремак и умря на гас работеше на бенз. дадах 2 мм предварение на делкото (обратно на чесовниковата стрелка) и колата проработи като часовник на гас на бензин е малко по умряло но 1 та ми дюза е леко запушена. та така колега мрадни малко делкото докато колата работи и ще чуеш двигателя как се променя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен имаше такъв проблем... отидох на комп. диагностика и ми казаха 4е делкото е с 5 градуса закъснение...оправаха го и ся сичко и оки
явно и при теб е същия проблем 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес леко бутнах делкото към предварение. За резултата ще пища утре.
Благодаря!
Благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не стане с предварение, пробвай със закъснение 

-
- Автомобил:
- Двигател:
най добре отиди на диагностика.. ще ти го направят всичко ! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:Ако не стане с предварение, пробвай със закъснение
Много остроумно

Само да уточня, че вече колата работи както трябва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема с мощността е отстранен. Първо белязах с един маркер позицията на корпуса на делкото, спрямо блока. После леко завъртях делкото обратно на часовниковата стрелка т. е. на ляво, при запален мотор. Качих се и покарах и на бензин и на газ - хареса ми как работи колата и го оставих така. Всъщност самото делко е много чувствително - при мен отклонението което се получи е точно 1 мм. от старото положение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
браво:) щом всичко се е получило добре.. и аз даже мисля да отида че нещо не ми харесва как върви 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Hristo Dimov написа:Петър Петров написа:Ако не стане с предварение, пробвай със закъснение
Много остроумно![]()
Само да уточня, че вече колата работи както трябва.
Ех леле леле