РАЗХОД НА МАСЛО
РАЗХОД НА МАСЛО
Имам питане относно горенето на масло на пасат? На колко километра доливате и колко литра, Има ли проблем ако се кара колата на минимум масло но без да свети ламбата:)
Приятелю, не искам да те плаша, но 1-2 месеца след като си купих пасата (1.8ми ААМ 75кс) започна да гори масло - около литър на 2000-3000 км.И компресията на цилиндрите падна. Наложи се да му сменя сегментите (около 500 лв с труда) и от тогава (вече 60 000 км - т.е. 6 пъти му сменям маслото) колкото му налея, толкова му пускам при смяната. Възможно е да гори някакви грамове, но не се забелязва на щеката за маслото.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Също така има значение как караш колата. Ако я режеш в големи обороти и то често, не знам мотор който да не изгори масло. Все пак това е течност. Един познат има mercedes E 320 CDI от новите, колата беше на около 30 000 км и ходил до Пловдив, като по магистралата се движел с 200 - 230. Когато стигнал в Пловдив се оказало, че 0.5 литра са се изпарили! Обажда се бесе в Стармоторс и обяснява, че колата е изгоряла много масло. Те го питат с колко е карал и му отговорили, че това е причината.
Забелязал съм, че като карам и аз моята дълго на глеми обороти, гори масло
Забелязал съм, че като карам и аз моята дълго на глеми обороти, гори масло