Е,аз не карам Пасат В6 (и по-добре

) но мога да кажа личното си мнение от колите,които са попдали при мен по една или друга причина за ремонт на разни глупости по тях (климатици става дума). Та впечатленията ми :
- доста изхабени детайли като копчета и т.н.,от сорта на това за ръчната спирачка и т.н.
- странно, но факт -> доста ръжда по основните елементи на захватите на предната броня - ръждясала основа на бронята,ръждясали болтове за захват на бронята към купето,ръждясали гайки и винтове.
- доста ме учуди факта,че и водния и климатичния радиатор,на екземпляра,който разглобих днес,бяха доста поизгнили и да,все още не течаха,но почти нямаха пити вече...
- изключително много отделни детайли,който са сглобявани един с друг предимно с винтове пластмаса в пластмаса и доста по-рядко болт в някакъв метал.Говоря предимно за корите отпред,бронята и други подобни неща.
Тази,която днес чоплих е с двигател 2.0 FSI и бях доста учуден как стабилно работи мотора (изключително равномерно и плавно) и каква мигновена реакция има на подаването на газ от педала.
Като отделни системи и т.н. не мога да коментирам,освен да си отворя устата за климатиците им,които са под всякаква критика като качество на материалите,които се ползват и крайно неудобни за ремонтиране (за смяна на дехидратор се наложи да сваля едва ли не цялата предна част на колата,което са към 150 отделни винтчета

).
Друго нямам каквод а кажа,понеже не съм имал досег до някаква по-съществена част от колата.
Стандарни неща,които си ги знаете - напречен двигател,върнато е по-стария тип окачване,макар че ми се мернаха някакви доста по-големи тампнои на носачите.Назад не съм голеждал колата за да мога да кажа някакво друго мнение.