ChimeyJimmey написа:Здравейте!
Като постои няколко часа за да се възбуди акумулатора, пали и работи добре, но след около 20-тина минутки гасне и след това пали трудно и край с мощността.
...мерихме тока на алтернатора - изглежда всичко там е наред.
Аз пък се хващам за тази част. Разбирас се, всичко зависи колко точно си го описал!
Преди няколко дни карах една сутрин без табло и както после потвърди и Vaskoto, при това положение не ми зареждаше генератора. След около 15 минути каране, вярно, с включени къси, но и със сравнително нов акумулатор, изведнъж почна да ми губи мощност, аха-аха да изгасне даже! Тъй като без табло нямах други светлинни индикатори, видях само, че лампата на ABS-а светна. В следващия момент бях изгасил всичко и искочил да разкачам големите кабели, защото реших, че някъде има късо, но.. не би! Личеше си, че точно от това няма как да се плаша! Хрумна ми, че може да е от зареждането и то да е свързано с таблото, монтирах си го и всичко с оправи! Също като при теб, малко се замисли, като завъртях ключа, но.. запали, тръгна си, вървеше си идеално!
Казваш, че си мерил тока на заряд, ама.. 100% ли си убеден, че е премерено правилно? Твърде много напомня на моите симптоми, та затова!
Бях твърде многословен, но се старах да обясня защо и какво
ме съмнява мен.
Я, да ти е чиста съвестта.. пробвай дали зарежда и колко АМПЕРА, не волта зарежда генератора.
Допълнение, че току що ми хрумна:
Може да ти е заминал акумулатора и да има 'кал'. Тогава генератора може да ти зарежда като за световно, но саморазряда да е като за две! Я потърси една друга батерийка назаем за пробата...