Колеги от скоро забелязвам че лампата на таблото за акумолатора при поставяне на ключа на контакт не светва,проблема ми се появява от време на време.преди два дни нямаше такова нещо днес има преди седмица пак се появи аномалията ,а лампите на маслото и температурата премигват.
Днес разбутах кабелчето което е на динамото да не би там някъде да не прави връзка,но си мисля че ако кабела е прекъснат лампата трябва да светва.От предния собственик разбрах че колата е имала Ел. проблеми и я носил на алармаджия да и маха алармата....знам че може тия гадове може да са оплескали нещо.... но не знам още какво.
Предпазителите ми са всички наред няма изгорял.Когато взех колата имаше изгорели крушки отзад на габаритите и отпред ,както и светлините за късите и двете крушки,най-вероятно са се опушили едновременно.Дългите светлини работеха.Смених крушките, на ключът има лампа за индикация когато са включени светлините, при положение в което не съм на контакт свети индикацията че са включени късите, а когато превключа на контакт лампичката за индикацията угасва!
Написах всички симптоми... надявам се някой да може да ми помогне.

Ел .проблем на пасат 92'
- Milenskiqt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ел .проблем на пасат 92'
Като свалиш километражите на платката има един елемент,някъкъв стабилизатор който е с три крачета и влиза в куплунг от едната страна а от другата е хванат с болтче към платката.Виж го и провери да неби да прави лош контакт,при пасатите от него идват проблемите с показанията на таблото.При мен не показваше температурата и километража отчиташе когато си поика,презапоих връзките на въпросния елемент и всичко се оправи.
- george12
- Автомобил: Passat b5 1.8T
- Двигател: AEB 98
- Контакти:
Най - добре провери всички спойки и пътеки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
можеш също да си провериш контактния ключ и клемореда.
- Milenskiqt
- Автомобил:
- Двигател:
Днес великата лампа светна!!! Все едно не е угасвала въобще.Ще ида на майстор и ще пиша после к'во и е имало!
Наистина се съмнявам че можеда е от клемореда на контактния ключ,маистора ще каже
Наистина се съмнявам че можеда е от клемореда на контактния ключ,маистора ще каже

- Milenskiqt
- Автомобил:
- Двигател:
ухх оттървах се.. Оказа се че на колата нищо не е от това което мислех.Когато стана време за проверка лампата за акумолатора така и не угасна.Тревогата беше на празно,но за сметка на това успях да разбера защо не работи централното и от какво боледува шибидаха 
Големи благодарности на колегата znainainai ,показа ми кое трябва да се ремонтира,подмени или купи за в по нататък.
А фаровете.... те си бяха на място и светеха перфектно

Големи благодарности на колегата znainainai ,показа ми кое трябва да се ремонтира,подмени или купи за в по нататък.
А фаровете.... те си бяха на място и светеха перфектно