Колеги,
Някой знае ли как се сваля решетката за високоговорителите на задните врати на Пасат Б5? Трябва ли да се сваля цялата кора или има други чалъми?
Благодаря за отговорите.

Решетка за говорители на задни врати Пасат Б5
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Решетка за говорители на задни врати Пасат Б5
трябва да се свали кората!!!!!3 минути работа
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Има чалъм, който не е много желателен, поне аз като не знаех, че трябва да се свали кората го направих така и извадих късмет, че не ги изпочупих. Напъваш леко решетката и ще видиш къде са й крачетата, които я държат за врата и почваш леко да ги напъваш тях, като се молиш да не ги счупиш, защото отзад са разтопени и по този начин се държат. Не знам за какво ти трябва, но няма никакъв достъп.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
BigTo написа:... Не знам за какво ти трябва, но няма никакъв достъп.
Искам да видя дали има някакви говорители там и също дали има кабели, фабрично поставени.
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:BigTo написа:... Не знам за какво ти трябва, но няма никакъв достъп.
Искам да видя дали има някакви говорители там и също дали има кабели, фабрично поставени.
Свали си кората на врата, за да получиш пълна представа, защото кабелите може да са завити някъде нагоре и да не ги видиш, плюс това избягваш риска да сисчупиш решетките на колоните, защото трудно се намират после, втора употреба почти никой не ги дава без кората, а нови може да са доста скъпи
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
никакав шанс нямаш да видиш кабелите ако не свалиш кората и дакато го пишеш тва вече можеше да си по компетентен.....
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Абе тииии
толкова ли не можеш да видиш дали има говорители,все пак не е игла,че да не се види.... А иначе за това което искаш,трябва да свалиш кората... Развиваш болтовете отдолу (еврейска звезда) после сваляш декорацията на дръжката там има два кръстати болта,и после от долу почваш леко "отпаряш" кората,защото е на едни щипки които много лесно се чупят,отзад май бяха 5 или 6,после като остане кората да се държи само на горната част до стъклото я надигаш нагоре.Внимаваш за кабела за лампата в краката,откачаш копчето за ел.стъклата и жилото на вратата
успех

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги за ценните съвети!
Поздрави!
Поздрави!
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,някои би ли ми обяснил как се сваля задната кора на вратата.И аз нямам говорители на задните врати и искам да си сложа но незнам дали имам кабели.Благодаря предварително.Става дума за б5 комби
- feikot
99.9 % имаш кабели,кората се сваля по лесно от предната (според мен),отдолу имаш шестограмен болт,и под капачката на дръжката имаш два болта развий ги така,че да си 100% сигурен,че са развити,защото са малко дълги.После хващаш кората и вдигаш на горе (горе,небето...) все едно я плъзгаш по самата врата,като я свалиш,ще разбереш защо,заради едни щифтчета,които я държат за рамката.ВНИМАВАЙ с лампичката долу,жилото за ръчката и копчето за стъклото.и си готов
предполагам няма да имаш фланеца,защото говорителя е вграден в него,а като казваш че нямаш колони,сиг и тях ги няма.Отиваш в морга,20 кинта оргинални,буксата,поп-нита и си ти
Успех

- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, те 20 лв са нови - универсални (не оригинални). Аз съм с такива.
- feikot
Предпочитам да си взема оригинални Блаупункт или тия тунизийски ли бяха Isophen май,от колкото "универсални" някакви
въпрос на избор приятел,всеки сам решава как да си харчи парите.Аз си взех от 5.5 с някакви филтри на тях,и пак май се издъниха с Гамата,значи май и трябва нещо по добро