Дребен проблем закл./откл. резервоар Б3! - РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Passat
uran
Автомобил:
Двигател:

Дребен проблем закл./откл. резервоар Б3! - РЕШЕН

Мнениеот uran » Сря 14 юли 2010 13:05

От едно извесно време ми прави впечатление, че капака на резорвара ми се отваря след като съм си заключил колата Пасат комби В3! Има няма 30сек. след заключване на колата и капака на резорвара се самотключва :shock ! На следващото заключване се повтаря пак същото и така...! Преди 2година смених амортисьорите с пружините задните та видях това заключващо устройство но нещо майстора оказа доста натиск в/у страта ми кола и половината от разните там пласмасови щипки на дъртите кори на комбито си отидоха безвъзвратно в историята :? ! Някаква идея как да го отстраня този проблем !

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Дребен проблем!

Мнениеот van4ooo » Сря 14 юли 2010 16:00

Свали машинката и я провери ако не изпуска тя от някоя снадка на маркучето ще е.

uran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uran » Сря 14 юли 2010 16:10

Благодаря за съвета - van4ooo :да: !

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 14 юли 2010 21:05

Когато се заключи моторчето включва ли се след определено време - половин, една, две минути (става, когато маркуч е спукан и издиша системата)? Мисля, че проблемът е в машинката, която не може да задържи лостчето в заключено положение и след време ( секунди или минута) се връща в отключено положение. Провери машинката - в нея е проблемът. При отваряне внимавай с щипките! Успех!

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 14 юли 2010 21:17

Те това палче дето влиза в едно като жлебчели, ухо ли не знам как да го опиша.
Дали са съосни виж. Да не запира ако нещо е натисната капачката или ухото. Като заключиш колко време му трябва за да се отвори? Не може ли да се симулира на отворен капак и да се види какво се случва? Не ми се вярва да е от мъркуч тая работа.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 15 юли 2010 9:52

...
Колега уточни заглавието на темата с примерно "Дребен проблем с централното заключване". :wink: Иначе тук се споделят и обсъждат доста проблеми, макар и дребни.

Огледай добре маншончето на машинката, гумените маркучета и пластмасовата тръбичка. И както е писал Гергин симулирай при отворена вратичка какво става със жилото, като се ослушаш и откъм багажника след като си поопразнил джоба от страната на резервоара.

uran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uran » Чет 15 юли 2010 13:58

Готово...! Проблема си го аз реших щом машинката смених :lol: !!! Не без ваша помощ :bowdown ! А колкото то тази джаджа предполагам и тя е 102употреба ама ми е без пари! Е, все пак на харизан кон забите се не гледат!

Върни се в “Passat”