Преди седмица разглобих цялата инжекция. Оказа се че тампона под моното е оригиналния

-съответно беше жестоко запечен и нагорял.

По-лошото е че явно беше смукал въздух, без да си го демонстрира при работещ двигател и ръчна интервенция. Както и да е него го смених. След това в къщи на спокойствие разглобих всичко останало. Самата инжекция ми направи впечатление че беше доста мърлява вътре.Като "Мляко"

Разглобих ТПС-а и почистих пътечките му със спирт.Длъжен съм да отбележа,че ТПС-а ми е в доста добро състояние:пътечки, плъзгачи и т.н. са ОК.

Показанията му на мултицет също , като след почистването се промениха мн.малко.
Стъпковото моторче-свалено и рехабилитирано-в тестови норми
Моното-проблем - разлики и на форсунката и на датчика за температурата на входящия въздух от тестовите норми.

ще иска да издиря работеща от моргите. Замерен тъй-наречения "Таралеж" за подгряване- извън тестовите норми: явно не работи

лошото е че май хич не се сменя лесно

. Повечето ми вакуумни маркучи бяха пръснати

Смених ги с уребрени такива.Всичко останало работи....
Резултат: Засега събрах моното със не съвсем добре работещата форсунка и датчик за вх. въздух , но въпреки това имам значително подобрение в работата на мотора, както на празни обороти, така и като динамика на пътя.

Проблем остава малко завишения разход, който мисля, да коригирам чрез смяна на :
1.Целия блок на форсунката с такъв-втора употреба но в тестови норми.
(на него се намира и датчика за температурата на входящия въздух , а така също и дебитомера на горивото) Дали някой има идея колко може да струва?
2.Датчик за температурата на охлаждащата течност (син на цвят) - него задължително оригинален от Хаас или други вносители около 43лв.
Казвам задължително първо защото вярните му показания влияят директно на впръскването и второ защото евтините не са чак толкова евтини, като се сменят на няколко месеца
3.Евентуално "таралеж" - него втора употреба разбира се

Колко ли струва?
4.Ламбда сонда- въпреки,че данните които отчитам с мултицета са абсолютно в норми, знам че има значение и честотата на изпращане на тези данни до ЕКУ - то. Мойта сонда е на повече от 100000 километра. Като това са минатите от мен, а преди това:)

така че при финансова възможност смяна с универсална БОШ - 100лв.

Оригиналната Бош - 150лв.
При всяко полжение си струва да се смени, като се има предвид,че повредената може да покачи разхода на гориво с до 30 процента. Важно е да се отбележи че ламбда сондата (според мен) трябва да се сменя последна след като сме сигурни, че всичко друго по двигателя и неговата електроника е поне относително е наред:) Идеята е ,че лесно можем да си прецакаме новата сонда
Това засега. След, като сменя горните неща ще пиша веднага за резултата.