Проблема го имам от известно време насам и търся съвет.
Откакто съм го купил вече 5 години-винаги съм знаел че не е много пъргав.В смисъл карал съм и други Пасати Б3 и всичките са вървели повече от моя

rintal написа:Здравейте колеги Пасатчето е Б3 1990 1.8 РП.
Проблема го имам от известно време насам и търся съвет.
Откакто съм го купил вече 5 години-винаги съм знаел че не е много пъргав.В смисъл карал съм и други Пасати Б3 и всичките са вървели повече от мояРазхода на гориво мисля че е нормален: Градско 12л/100-бензин ,14,5/100-газ ;извънградско: 8л/100-бензин, 9,5/100-газ. Мерил съм компресия и всичко е наред. Дистрибуцията е нова както и свещите(Бош -4 полюсните).От известно време насам започна да не ми държи ниските обороти при загрял двигател на газ
Когато спирам на светофар при натискане на съединителя и спирачката и направо гасне. После пали веднага и върви...до следващия светофар
.На бензин не ги правеше тия номера, но допреди няколко седмици, когато така взе да реагира и на безин
.Интересното е че го прави само когато загрее над 80-90градуса?
Интересно ми е защо няма и мощност? Не ми гори масло и свещите са чисти. Незнам.Може би стъпков мотор или ламбда сонда?
Решил съм да го закарам на пълна диагностика . Някакви съвети да погледна нещо преди това, както и за свестен сервиз или майстор в Пловдив за тези проблеми?
ulipet написа:...всичко ще ти оправят стига да ти се дават пари.
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 43 госта