Стоповете на Пасат В3 не светят а само премигват...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stoianov71
Автомобил: Passat B 6 Variant
Двигател: BMP 2007

Стоповете на Пасат В3 не светят а само премигват...

Мнениеот stoianov71 » Чет 29 сеп 2011 13:19

Привет на всички колеги.Забелязах скоро че стоповете ми не светят, а само премигват при натискане на педала. Вчера на няколко пъти светнаха но за кратко после пак така :( .Мисля си за стоп машинката но ако някой е патил ще се радвам на мнения.Благодаря Ви!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Стоповете на Пасат В3 не светят а само премигват...

Мнениеот pas1.8mi » Чет 29 сеп 2011 13:41

Стоп-машинката ти е над педала на спирачката!Извади буксата от нея и направи късо,ако светнат стабилно стоповете,тя е виновна!Ако не ,провери буксите,които влизат платките на задните стопове за окисления!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 29 сеп 2011 14:13

На моя Пасат преди се бях занимавал по стоповете и след акто стихнеш до самата платка - моята се обеше окислила незнайно защо(на места бяха се свързали изрязаните места), и то само едната, с една стара четка за зъби я минах и те изпадаха гадориите и лъсна. Все пак колега може да хвърлиш едно око и там как е положението...

Потребителски аватар
stoianov71

Мнениеот stoianov71 » Чет 29 сеп 2011 14:17

значи:задния десен като извадих куплунга наистина е окислен и се чудих с какво да го изчистя щото пинчетата са навътре :roll: .Относно стоп машинката довечера ще я видя понеже като залегнах в педалите и видях че трябва да се махне кората.Утре ще пиша какво съм направил.Благодаря на отзовалите се :)

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 29 сеп 2011 20:53

stoianov71 написа:задния десен като извадих куплунга наистина е окислен

Започни от по-простите и лесни неща. :) Окисления куплунг трябва да се почисти. Ако след това има проблем, тогава се занимавай със стоп машинката.
Днес преди да проверя предпазителя,прегледах платките на стоповете и свалих пластмасите под таблото, за да стигна до стоп-машинката. :lol:

Потребителски аватар
stoianov71

Мнениеот stoianov71 » Пет 30 сеп 2011 7:19

Такааа.. да ви кажа оказа се стоп машинката :) падна малко разглобяване на корите под волана. Три са - едната на бушоните с джобчетата, за нея с метална щипка е захваната една която минава над съединителя и една малка дето трябва да се навреш под педалите(спирачката и газта)и се държи на две винтчета. Точно тя е най-малка но най-много пречи да се стигне до въпросната машинка.После се издърпва буталцето на машинката което е на степени.Аз го издърпах максимално и сега нямам проблем :D .Спирачките светят стабилно само с докосване на педала.Иначе отзад платките са добре търнах ги малко с четка за зъби.Ами това е.Благодаря на всички,че заедно решихме проблема.Спокоен ден и безаварийно шофиране :да:

Върни се в “Passat”