Стоповете на Пасат В3 не светят а само премигват...
- stoianov71
- Автомобил: Passat B 6 Variant
- Двигател: BMP 2007
Стоповете на Пасат В3 не светят а само премигват...
Привет на всички колеги.Забелязах скоро че стоповете ми не светят, а само премигват при натискане на педала. Вчера на няколко пъти светнаха но за кратко после пак така
.Мисля си за стоп машинката но ако някой е патил ще се радвам на мнения.Благодаря Ви!

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Стоповете на Пасат В3 не светят а само премигват...
Стоп-машинката ти е над педала на спирачката!Извади буксата от нея и направи късо,ако светнат стабилно стоповете,тя е виновна!Ако не ,провери буксите,които влизат платките на задните стопове за окисления!
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
На моя Пасат преди се бях занимавал по стоповете и след акто стихнеш до самата платка - моята се обеше окислила незнайно защо(на места бяха се свързали изрязаните места), и то само едната, с една стара четка за зъби я минах и те изпадаха гадориите и лъсна. Все пак колега може да хвърлиш едно око и там как е положението...
- stoianov71
значи:задния десен като извадих куплунга наистина е окислен и се чудих с какво да го изчистя щото пинчетата са навътре
.Относно стоп машинката довечера ще я видя понеже като залегнах в педалите и видях че трябва да се махне кората.Утре ще пиша какво съм направил.Благодаря на отзовалите се 

stoianov71 написа:задния десен като извадих куплунга наистина е окислен
Започни от по-простите и лесни неща.

Днес преди да проверя предпазителя,прегледах платките на стоповете и свалих пластмасите под таблото, за да стигна до стоп-машинката.

- stoianov71
Такааа.. да ви кажа оказа се стоп машинката :) падна малко разглобяване на корите под волана. Три са - едната на бушоните с джобчетата, за нея с метална щипка е захваната една която минава над съединителя и една малка дето трябва да се навреш под педалите(спирачката и газта)и се държи на две винтчета. Точно тя е най-малка но най-много пречи да се стигне до въпросната машинка.После се издърпва буталцето на машинката което е на степени.Аз го издърпах максимално и сега нямам проблем :D .Спирачките светят стабилно само с докосване на педала.Иначе отзад платките са добре търнах ги малко с четка за зъби.Ами това е.Благодаря на всички,че заедно решихме проблема.Спокоен ден и безаварийно шофиране :да: