Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998

Техническа и сервизна информация за Passat
bdyankov
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998

Мнениеот bdyankov » Пон 02 авг 2010 12:57

Здравейте, както бях писал преди седмица при смяна на цялото предно окачване на колата ми, успях да прецакам предния ляв ABS датчик. Сега въпросът който е на дневен ред - подмяната му. Имам следната главоблъсканица, след като проучих как вървят цените се чудя дали да взема за смяна такъв датчик от автоморга (цената е около 50 лв.), или от магазин, нов на цена около 55 лв. при въпроса качествен ли е продавача ми каза, че бил немски и за сега нямал оплакване. Естествено проучих и цената на оригиналния датчик, а тя е 300 лв. Според Вас кое е по-доброто, нов от магазин с незнайно качество или втора ръка оригинален. Има ли вероятност да прецакам ABS компютъра ако сложа някакъв менте датчик. По-скоро дали има вероятност изпълнението на двата да се различава толкова много. От друга страна пък като видях колко трудно се сваля, да не е да взема този, който е втора ръка и да почне да прави мизерии.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998

Мнениеот Dpop » Пон 02 авг 2010 13:11

Колега предполагам си видял, че в темите разглеждащи тези датчици е описано, че трябва да отчитат определено съпротивление. :wink: Т.е. първо замерваш, разбутваш кабела пак замерваш и ако е наред вземаш.
Аз съм с Б4 и съм купувал нов(на Сименс- :) маде ин Франсе, а не заводски монтиран на Ате и вече ок 5 г. си работи безотказно), но съм ползвал и стар и засега няма проблем.

bdyankov
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998

Мнениеот bdyankov » Пон 02 авг 2010 16:27

Има ли с какво оригиналният датчик (или този, който е втора употреба) да е за предпочитане спрямо някакъв друг. Разликата в цената е няколко пъти. Лесно ли се повреждат при сваляне.

Върни се в “Passat”