Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998
Здравейте, както бях писал преди седмица при смяна на цялото предно окачване на колата ми, успях да прецакам предния ляв ABS датчик. Сега въпросът който е на дневен ред - подмяната му. Имам следната главоблъсканица, след като проучих как вървят цените се чудя дали да взема за смяна такъв датчик от автоморга (цената е около 50 лв.), или от магазин, нов на цена около 55 лв. при въпроса качествен ли е продавача ми каза, че бил немски и за сега нямал оплакване. Естествено проучих и цената на оригиналния датчик, а тя е 300 лв. Според Вас кое е по-доброто, нов от магазин с незнайно качество или втора ръка оригинален. Има ли вероятност да прецакам ABS компютъра ако сложа някакъв менте датчик. По-скоро дали има вероятност изпълнението на двата да се различава толкова много. От друга страна пък като видях колко трудно се сваля, да не е да взема този, който е втора ръка и да почне да прави мизерии.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998
Колега предполагам си видял, че в темите разглеждащи тези датчици е описано, че трябва да отчитат определено съпротивление.
Т.е. първо замерваш, разбутваш кабела пак замерваш и ако е наред вземаш.
Аз съм с Б4 и съм купувал нов(на Сименс-
маде ин Франсе, а не заводски монтиран на Ате и вече ок 5 г. си работи безотказно), но съм ползвал и стар и засега няма проблем.

Аз съм с Б4 и съм купувал нов(на Сименс-

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за покупка на ABS датчик Passat 1998
Има ли с какво оригиналният датчик (или този, който е втора употреба) да е за предпочитане спрямо някакъв друг. Разликата в цената е няколко пъти. Лесно ли се повреждат при сваляне.