Проблем с оборотите - Решен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
sampekimpa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с оборотите - Решен

Мнениеот sampekimpa » Пон 16 авг 2010 19:24

Здравейте колеги,

Преди три месеца си купих Passat 1.8 Т; 150 к.с.;1999 г.; автоматична скоростна кутия. Автомобилът е перфектен, но от самото начало имаше проблем при форсиране на двигателя, след отпускане на газта оборотите падат за секунда (един или два пъти) до 800 оборота и след това се вдигат отново до 900 и остават стабилни. Не се влияят нито от климатика, нито от спирачката. От два дни обаче, при спиране на светофар падат повечко и колата изгасва. Като я закача на компютър няма никакви грешки. Казаха ми да почистя дроселовата клапа, но реших първо да се посъветвам с Вас. Ще се радвам, ако някой е имал подобен проблем и го е разрешил да сподели решението.

Последна промяна от sampekimpa на Пет 17 сеп 2010 15:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите

Мнениеот the driver » Сря 18 авг 2010 7:20

Здравейте и от мен.
Преди дни си купих Пасат 1.8Т, 1999г . Взех го евтино, заради един проблем. Като карам колата с повече газ на педала, тя си върви доста прилично за 150-те кончета, но пуснали педала, почва да прекъсва.Смених, свещи, кабели, филтри. На ниска скорост даже придърпва. На Елкон няма никъкви грешки. Дайте съвет, къде да търся проблема? Датчици, дросел клапа или друго?

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Сря 18 авг 2010 9:38

При мен го имаше същия проблем и се оказа дебитомер. Намира се до въздушния филтър и общо взето той прави тези проблеми с оборотите. При мен на диагностика го хвана от 2-я път. Надявам се да е това и да съм ви помогнал. :beer

ncuxynat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ncuxynat » Сря 18 авг 2010 12:49

Здравейте,аз карам пасат 98г 125 коня,колата нещо няма мощност,като я за паля и веднага изгасва,ако и подавам газ е добре,но след като си махна кръка от газта и веднага изгасва,слагаха ми я на компютър,но не винаги могат да влезнат и не могат да ми кажат какъв е проблема,някои може ли да даде съвет?

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Сря 18 авг 2010 15:52

Аз имах точно същия проблем. След чистене на дроселовата клапа се оправи проблема. Така че най-добре да започнеш от това.

BadDevil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BadDevil » Сря 18 авг 2010 16:27

Здравей те и от мен.И аз имах същия проблем и направих като dimitar iv.Почистване на дроселната клапа и няма проблем,но ми казаха че ако няма ефект от почистването може да се наложи смяна.Дано никой да не стига до нея че маи е скапичко.

Потребителски аватар
sampekimpa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sampekimpa » Чет 19 авг 2010 0:24

Благодаря за съветите. И аз мисля да пробвам с почистване на клапата. Днес смених свещите, но предварително знаех, че не е от тях. Бяха доста черни, което говори за богата смес. Ама пък май бяха още оригиналните, така че и това не е много показателно. А колкото до цената на клапата, нова е над 800 лв. :roll:

nicolagr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicolagr » Чет 19 авг 2010 12:46

Здравейте Колеги.
Имам Пасат 1992г 1.8куб бензин - перфектна кола. След като тръгнах за морето преди няколко дни на спускане от Юндола забелязах че когато автомобила е изключен от скорост вдига оборотите до 2000 - 3000 - 4000 когато включа на скорост нещата се нормализират... колата държеше пемпература около 95 градуса вентилатора на охладителната система си работеше нормално. температурата на околната среда беше около 38 градуса демек яко жега. когато спускайки прохода двигателя се охлади до около 75 градуса тогава и оборотите си дойдоха в нормалните граници от около 800-900... Карам тази кола от 5 години такова нещо не ми е правила и не искам да я сменям за нищо на света (поне за сега)... Знае ли някой дали това е нормално или ако не е къде се крие проблема за да го водя на доктор (майстор)

Потребителски аватар
sampekimpa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sampekimpa » Пет 20 авг 2010 19:22

nicolagr написа:Здравейте Колеги.
Имам Пасат 1992г 1.8куб бензин - перфектна кола. След като тръгнах за морето преди няколко дни на спускане от Юндола забелязах че когато автомобила е изключен от скорост вдига оборотите до 2000 - 3000 - 4000 когато включа на скорост нещата се нормализират... колата държеше пемпература около 95 градуса вентилатора на охладителната система си работеше нормално. температурата на околната среда беше около 38 градуса демек яко жега. когато спускайки прохода двигателя се охлади до около 75 градуса тогава и оборотите си дойдоха в нормалните граници от около 800-900... Карам тази кола от 5 години такова нещо не ми е правила и не искам да я сменям за нищо на света (поне за сега)... Знае ли някой дали това е нормално или ако не е къде се крие проблема за да го водя на доктор (майстор)

Колега, проблемът ти определено е температурен. Има няколко варианта: Първо трябва да провериш да не е хлабав ремъка на водната помпа. После термостата. Ако не е от това има едно термо съпротивление (датчик) на въздушния филтър или датчика, който следи температурата на водата, но не този на радиатора, а този който подава данни към компютъра. Ако не отчита правилно, може да бърка колата и да я кара да се форсира. Надявам се да съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
sampekimpa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sampekimpa » Съб 21 авг 2010 11:35

Понеже вече нямам голямо доверие на "доктори" и често се е случвало да си карам колите на сервиз, а в последствие аз да откривам истинския проблем, реших сам да си почистя дроселната клапа. Поне ако се прецака нещо, да се ядосвам само на себе си. Купих един спрей WD-40 и един контактен спрей за буксите. Почистих внимателно нагара на клапата. Сметнах, че няма смисъл да отварям стъпковия мотор. Мисля, че съм решил проблема. Сега след като запаля колата се форсира сама за малко и на 2-3 секунди постепенно влиза в нормални обороти и не падат под 800-900 оборота. Нормално ли е това (всмисъл да се форсира по този начин)?

BadDevil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BadDevil » Пон 23 авг 2010 16:04

Колега нормално е.И при мен е така.Нормално форсиране при запалване и след това си залепва на 800-900 оборота.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 24 авг 2010 15:41

Ами зависи какво значи форсира. При мен като запаля вдига до 1200-1300. Задържа там за 2-3 сек. и после си пада до 900-1000 (зависи колко е студено). И после си като позагрее колата си пада на 800-840.
Та ако имаш предвид тези 1200-1300 - да нормално е.

Потребителски аватар
sampekimpa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sampekimpa » Вто 24 авг 2010 17:43

Да, явно са си точно в нормите нещата. Сега ми прави някакви други проблемчета, но това е нова тема. Благодаря на всички за помощта!

Върни се в “Passat”