Осветление табло Passat 1998 TDI

Техническа и сервизна информация за Passat
bdyankov
Автомобил:
Двигател:

Осветление табло Passat 1998 TDI

Мнениеот bdyankov » Вто 17 авг 2010 12:07

Имам следният проблем, нито една от индикациите до трите решетки на въздуховодите от таблото не свети, а ми прави впечатление, че лампата в жабката свети постоянно. Моля ако някой е наясно как може да се оправи това да сподели.

Потребителски аватар
marzykov
Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г

Re: Осветление табло Passat 1998 TDI

Мнениеот marzykov » Вто 17 авг 2010 20:58

Свали жабката - има 6 еврейски звезди - дърпа се напред след това, може и с плоска отверка да извадиш само плафона (надига се от горната страна) и виж да не е вързана лампичката директно към кабелите на захранването за да се елиминира бутончето за прекъсване като се затвори жабката.Елементарно е аз даже снощи си играх да си го правя с диоди и затова ми е прясно все още :012: . За съжаление не съм правил снимки щото ми се стори безсмислено да го правя. А за останалото - електричар, че с таблото си е кофти и ако не разбираш ще ядеш папура :) . Може евентуално да си провериш бушоните на колата, но проблема едва ли ти е там ;). Поздрави и по-смело :)

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Вто 17 авг 2010 22:23

Колега относно светенето на лампата в жабката ето ти 2 снимки да ти стане по ясно.Няма нужда да сваляш жабката.Плафона трябва да го вадиш внимателно от предния му край(от към дъното на жабката) без да го напъваш,защото е от няколко части и е сглобен на чопчета и може направо да го разпаднеш докато го вадиш :Mr Green Fun
DSC00439.JPG

Така изглежда от вътре при затворена врата на жабката водача на вратата натиска крачето на плафона и прекъсва ел.веригата.Връзката я прави пружината на крачето,а това е самия плафон:
DSC00442.JPG

При тебе или плафона се е раколачил и пружината допира постоянно или крачето ти е счупено,като го свалиш ще видиш. :beer

Потребителски аватар
marzykov
Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г

Мнениеот marzykov » Пет 20 авг 2010 14:20

хихи и аз разбрах как се маха без да свалиш жабката ама след като се позабавлявах първоначално и с нея :) (имам гадния навик да разколачвам половината кола за една крушка ) . Действай колега и ако не можеш да си я оправиш - морга и 2лв. за плафон ;)

bdyankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdyankov » Пон 23 авг 2010 19:07

Благодаря за съпорта, това с жабката го разгадахме проблема ми е по-голям с осветлението дето е до решетките на въздуховодите. просто никакво го няма. Диоди ли са там, тия решетки дали се махат и въобще каква може да е причината да не светят - всичките.

bdyankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdyankov » Пон 23 авг 2010 19:07

Благодаря за съпорта, това с жабката го разгадахме проблема ми е по-голям с осветлението дето е до решетките на въздуховодите. просто никакво го няма. Диоди ли са там, тия решетки дали се махат и въобще каква може да е причината да не светят - всичките.

allfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот allfena » Пон 23 авг 2010 19:48

и мен това ме интересува и с интерес ще следя темата и незнам как да ги разглобя при мен със сигурност е от лампичките вътре защото някой светят някой не

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Пон 30 авг 2010 22:25

Лампички са със цокъл(аз лично си купих само лампички 1,2W и ги запоих на старите цокли, че за нови не си струваше парите). Вадят се въздохуводите като смело с тънка отверка се напъхва между пластмасата и таблото и напъваш навън. Има 4 щипки мисля че бяха на всеки въздуховод, като на централния са 6. Успех и внимателно с пластмасата.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 30 авг 2010 22:35

Внимателно трябва да се подхожда с демонтажа на лампиона в жабката, защото може да се изпусне нещо в празнината на централната конзола, а тогава е малко тегаво.
Стандартът за тези ламБи се нарича "фестон".
Преди години ги смених всичките с готови диодни такива (на платки SMD монтаж или "крило на чайка). :D

Успех и късмет! :да:

Върни се в “Passat”