Бучане в купето

Техническа и сервизна информация за Passat
taz
Автомобил:
Двигател:

Бучане в купето

Мнениеот taz » Чет 15 юни 2006 20:16

Здравеите имам проблем с пасата.При обороти от 2500-3500 се получава едно бучане в купето,наподобиаващ закован мотор към купе.Смених тампоните няма никакъв ефект,от ауспосите също нее.Даите някакви идеи ако можете

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 15 юни 2006 20:18

това за закования мотор не го схванах, ама виж дали не е от кутията на въздушния филтър, аз така веднъж не я бях затворил добре и се чуваше едно "спортно" бучене

taz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taz » Чет 15 юни 2006 20:29

С оригинален филтер съм ,но съм го и свалял няма никакв ефект.Шумът наподобиава двигател оприан в купе

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Чет 15 юни 2006 22:46

Здрасти колега. Сега ако кажеш и че си с двигател 1.8 и ще е интересно, още повече ако е ABS. Казвам това защото при мен го има същото и прочитайки всички възможни теми потърсени с търсачката свързани с някакви шумове, бучене и т.н. и отговарящи на този проблем излезе че почти всички, да не казвам всички с такива или подобни двигатели го имат това. Има най различни тези, изказвания и споделяния по този проблем от колегите, като се почне от там че това си го има още от производството и шума е бил отчитан като голям негатив в най-различни немски тестове, минем през най-различни дефекти и повреди и се стигне до там, че е от възрастта на автомобила ... така че ... Иначе при мен също го има, не е много натрапчиво но се появява внезапно точно на 90 км.ч. като при мен това е точно 2500 об.мин. и там се улавя най ясно. Не знам дали има зависимост или не, макар че според някои колеги има със максималния въртящ момент който е точно там. Иначе веднага след като се появи и ако се продължи да се ускорява започва да глъхне и при 110-120-130 км.ч. почти изчезва. Лично аз прочитайки че и много други колеги имат същия проблем и с никакви действия не са успели да го решат и си карат така и аз реших да не му обръщам внимание и за сега нито имам някакъв по-сериозен проблем нито се влошило нещо положението. Просто си го има и това е. И дано да нямам проблеми и занапред. Така че колега ... може и при теб да е това "хроничното" :)

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пет 16 юни 2006 10:05

Същата работа (мотор 1.8 ABS, пасатера), като при колегата slav, започнах да сменям тампоните, но се спрях навреме, бучи си и това е. Аз си го обяснявам с някаква резонансна честота на мотора, което очевидно не се променя чрез смяна на демпферите (тампоните). Карам си така и това е, просто гледам да минавам неприятния диапазон по-бързо.

Има много изписано по тази тема.

Успех.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 19 юни 2006 12:45

И при мен бучеше около 3000 оборота и даже на место се усещаха вибрации се едно сум в трактор но смених тампон на двигателиа и сега нито тресе и е тих та чак се ослушвам работи ли мотора - БЕЗ МАИТАП! :)

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пон 19 юни 2006 14:53

MobilLife, кой тампон си сменил, те са три, аз съм сменил предния без никаква промяна.

Успех.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 19 юни 2006 16:21

Аз пък смених всичко по предницата, и тампони по двигателя и сега към 2-3 000 оборотоа се усеща един метален резонанс ... както го описа колегата в първия постинг ..даже си мисля че това е признак на кола без проблеми хехеххе ... Колко ми взеха тия от ХЕЕД не е истина ... ако каже че съм член на клуба ще има ли отстъпка другия път ? :oops:

Потребителски аватар
MobilLife
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 19 юни 2006 17:10

За Емо :
Смених заден десен - левиа не сьм го пипал беше здрав. Иначе бучеше здраво :x а сега е тихо не се базикам.На мен ми прегледаха всичко - генерациа,мека врьзка,катализатор, тампони - и се оказа от тях......
Пожелавам ви успех в обезшумяването!

Потребителски аватар
MobilLife
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 19 юни 2006 17:19

Някаде бях чул че може да бучи от самата консртукциа отпред - от споилер ли или от друго се получават завихряне отдолу и при определена скорост бучи - но колко е вярно това незнам.Ако сте и с комби като при мен беше много яко....

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 19 юни 2006 18:19

Е да, колега, но при условие, че предавката и скоростта са без значение... :?: :!: :?:
От значение са само оборотите!

При мен също си е така, но както писах в другата такава тема - ползвам си го за коригиране на разхода.
Т.е. почне ли да бучи сменяш предавката, щото почва да лапа повече... ;)
Така също най-лесно можеш да се ориентираш на какви обороти си, дори и да нямаш оборотомер :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

същото

Мнениеот K22 » Чет 29 юни 2006 9:29

като дам повече газ се чува едно бръмчене от към пода и дясната врата, същото го имах и с Вектрата 1,8 и майстора ми каза че е резононс от ауспуха и не му обръщам внимание.

Върни се в “Passat”