Изгорял блок на АБС ОПРАВЕНО
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Изгорял блок на АБС ОПРАВЕНО
Колеги,някой имал ли е такъв проблем?Изгорял ми е ел.блока на абс-а, поне според един майстор.Та въпроса ми е дали ако наистина е изгорял, възможно ли е да се оправи или трябва нов.Колата е Пасат B5. Мерси предварително!
Последна промяна от zvera92 на Чет 02 дек 2010 21:49, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Изгорял блок на АБС
Ех, тая търсачка, вееее....
Ето една примерна:
viewtopic.php?f=6&t=77059&hilit=ABS%2A
Много често срещаните дефекти са 2 - скапан датчик за натиснат педал на спирачката и разпоена 'маса' в самия контролер.

Ето една примерна:
viewtopic.php?f=6&t=77059&hilit=ABS%2A
Много често срещаните дефекти са 2 - скапан датчик за натиснат педал на спирачката и разпоена 'маса' в самия контролер.
имаше още една тема, но тя беше по-скоро оплакване как в сервиза във Велико Търново искали да сменят повредения АБС срещу 2 бона, гаражен майстор го оправил за "в пъти" по-евтино.
Намери темата, може да ти помогне.
Намери темата, може да ти помогне.
- zvera92
- Двигател:
Ако някой знае къде се намира масата на абс -а?В самия ел.блок ли е или на друго място?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Става въпрос за една замасяваща шина в самия АБС-блок.
Проблем е самото запояване.
И темата не е само една
Много са!
Ако не се лъжа - един от хората, които успешно се преборваха с тази спойка е колегата My
Проблем е самото запояване.
И темата не е само една

Ако не се лъжа - един от хората, които успешно се преборваха с тази спойка е колегата My
- zvera92
- Двигател:
Колега това на снимката където е показано със стрелката ли е масата?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Да това е масата.
- zvera92
- Двигател:
Мерси колега!
- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
А коя част на блока се разкапсолова?При бобините или при куплунга?Къде се намира платката?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ се опитваите да го правите, ако не сте бижутери, часовникари, зъботехници или поне хора, занимаващи се целодневно със СМД монтажи!
имам един такъв блок за експерименти и се опитах. МНОГО е зле! в гела има проводници, златни, които са видими само с правилен ракурс на светлината и с лупа! иначе-не са там просто! жичката е сребърна и не я хваща припоя. платката е злато и с много мъка успях да калайдисам прозорчето, но в следващите ми опити да споя жичките към платката изпокъсах съседните (установих го после, с правилната светлина и лупата) и контролера е за боклука...
НЕ Е ТОЛКОВА ПРОСТО, КОЛКОТО ИЗГЛЕЖДА!
но в крайна сметка контролера си е ваш и парите също.
аз съм длъжен да предупредя!
имам един такъв блок за експерименти и се опитах. МНОГО е зле! в гела има проводници, златни, които са видими само с правилен ракурс на светлината и с лупа! иначе-не са там просто! жичката е сребърна и не я хваща припоя. платката е злато и с много мъка успях да калайдисам прозорчето, но в следващите ми опити да споя жичките към платката изпокъсах съседните (установих го после, с правилната светлина и лупата) и контролера е за боклука...
НЕ Е ТОЛКОВА ПРОСТО, КОЛКОТО ИЗГЛЕЖДА!
но в крайна сметка контролера си е ваш и парите също.
аз съм длъжен да предупредя!
- bigmiro
Попитах само в коя част се намира въпросната"маса".Все пак форума е за да се помага ,а не да се мъмрят хората, когато искат да проявят самоинициатива колега.Ако не знаеш добре.Питам дали все някой знае и иска да каже!
- zvera92
- Двигател:
bigmiro написа:Попитах само в коя част се намира въпросната"маса".Все пак форума е за да се помага ,а не да се мъмрят хората, когато искат да проявят самоинициатива колега.Ако не знаеш добре.Питам дали все някой знае и иска да каже!
Колега,масата е това където съм показал по-горе на снимката!Тя се намира в самия ел.блок на абс-а,на една платка.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
bigmiro написа:Попитах само в коя част се намира въпросната"маса".Все пак форума е за да се помага ,а не да се мъмрят хората, когато искат да проявят самоинициатива колега.Ако не знаеш добре.Питам дали все някой знае и иска да каже!
мисля че ти помагам достатъчно като те предупреждавам да не си изхвърлиш АБСа в кофата от мерак или от каквото там ще те задвижи да се пробваш!
прочети, помисли, па тогава пиши...

- bigmiro
Еми хората които поправят тези блокове взимат от 100 до 150 лв.Аз си намерих целия блок за 160 лв, та стария, що да не се опитам да си го направя. Наистина е бижутерска работа, много е финно изпълнението на платката.