Стъкла
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Стъкла
Интересно ми е как се свалят стиклата на задните врати и тези триъгълните джамчета отзад
мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво защото на задното триъгълно джамче гумените уплътнения са се разлепили на места и седи грозно
и имали опасност после като ги сложа да вземат да текат 
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Стъкла
NqKvo_GaDno написа:Интересно ми е как се свалят стиклата на задните врати и тези триъгълните джамчета отзадмерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво защото на задното триъгълно джамче гумените уплътнения са се разлепили на места и седи грозно
и имали опасност после като ги сложа да вземат да текат
няма да текат,но ако не си виждал как става може да се поумоташ,особено на събиране
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
NqKvo_GaDno написа: ...мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво...
Мислех да правя същото на задните стъкла на комбито, при багажника, обаче миналия четвъртък на едно приятелче са думнали акт за затъмнени странични стъкла... Дали просто не са се престарали куките не зная, но му цитирал онзи някакъв правилник, който бил нов и включвал ВСИЧКИ стъкла на колата
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
gas написа:няма да текат,но ако не си виждал как става може да се поумоташ,особено на събиране
а ся де... има ли някаде нещо като упътване как се махат и слагат прозорците
radotom написа:NqKvo_GaDno написа: ...мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво...
Мислех да правя същото на задните стъкла на комбито, при багажника, обаче миналия четвъртък на едно приятелче са думнали акт за затъмнени странични стъкла... Дали просто не са се престарали куките не зная, но му цитирал онзи някакъв правилник, който бил нов и включвал ВСИЧКИ стъкла на колата
по правилник ако имаш странични огледала може да са затъмнени ( в правилника пише по-точно перденца ... ) и куката малко е преиграла според мене
kris11 написа:И защо трябва да ги сваляш. като е намокрено фолиото не съхне бързо и спокойно межеш да подпъхнеш фолиото под гумените уп,ътнения последователно. само гледай да не е колата на слънце, че съхне бързо фолиото.
Аз фолио знам как се лепи
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
radotom написа:NqKvo_GaDno написа: ...мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво...
Няма такъв правилник - преди 2 седмици си купих последното издание на ЗДП - както и преди в чл.105 ал.1 и 2 си бяха същите!
Ето извадка от страницата на МВР:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Давам връзка към ЗДП в PDF-формат директно от страницата на МВР:
ЗДП.pdf
.