Стъкла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Стъкла

Мнениеот idkedikov » Пон 26 юни 2006 19:20

Интересно ми е как се свалят стиклата на задните врати и тези триъгълните джамчета отзад :) мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво защото на задното триъгълно джамче гумените уплътнения са се разлепили на места и седи грозно ;) и имали опасност после като ги сложа да вземат да текат :?

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Стъкла

Мнениеот gas » Пон 26 юни 2006 20:40

NqKvo_GaDno написа:Интересно ми е как се свалят стиклата на задните врати и тези триъгълните джамчета отзад :) мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво защото на задното триъгълно джамче гумените уплътнения са се разлепили на места и седи грозно ;) и имали опасност после като ги сложа да вземат да текат :?

няма да текат,но ако не си виждал как става може да се поумоташ,особено на събиране :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 26 юни 2006 21:38

И защо трябва да ги сваляш. като е намокрено фолиото не съхне бързо и спокойно межеш да подпъхнеш фолиото под гумените уп,ътнения последователно. само гледай да не е колата на слънце, че съхне бързо фолиото.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 26 юни 2006 23:32

NqKvo_GaDno написа: ...мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво... :?

Мислех да правя същото на задните стъкла на комбито, при багажника, обаче миналия четвъртък на едно приятелче са думнали акт за затъмнени странични стъкла... Дали просто не са се престарали куките не зная, но му цитирал онзи някакъв правилник, който бил нов и включвал ВСИЧКИ стъкла на колата :(

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Пон 26 юни 2006 23:41

gas написа:няма да текат,но ако не си виждал как става може да се поумоташ,особено на събиране :D

а ся де... има ли някаде нещо като упътване как се махат и слагат прозорците :? Триъгълния джам се маха като махнеш пластмасата на колонката която се държи на една видийка и 3 щифта и после развиваш гайките дето държът джама ама на задната врата :?: + тва стъклата са ел и незнам как става при тях

radotom написа:
NqKvo_GaDno написа: ...мерак ми е да си ги сваля и да си ги затъмня хубаво... :?

Мислех да правя същото на задните стъкла на комбито, при багажника, обаче миналия четвъртък на едно приятелче са думнали акт за затъмнени странични стъкла... Дали просто не са се престарали куките не зная, но му цитирал онзи някакъв правилник, който бил нов и включвал ВСИЧКИ стъкла на колата :(

по правилник ако имаш странични огледала може да са затъмнени ( в правилника пише по-точно перденца ... ) и куката малко е преиграла според мене ;) щора на заднито стъкло немаш право да си слагаш по правилник ;)

kris11 написа:И защо трябва да ги сваляш. като е намокрено фолиото не съхне бързо и спокойно межеш да подпъхнеш фолиото под гумените уп,ътнения последователно. само гледай да не е колата на слънце, че съхне бързо фолиото.

Аз фолио знам как се лепи ;) на моята кола имам и съм лепил на 10-тки коли още ама не става така както казваш ;)

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Чет 29 юни 2006 11:11

radotom написа:

Няма такъв правилник - преди 2 седмици си купих последното издание на ЗДП - както и преди в чл.105 ал.1 и 2 си бяха същите!

Ето извадка от страницата на МВР:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Давам връзка към ЗДП в PDF-формат директно от страницата на МВР:
ЗДП.pdf

.

Върни се в “Passat”