Проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
teodor_29
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със спирачките

Мнениеот teodor_29 » Съб 09 окт 2010 22:57

Здравейте колеги , много четох , но не срещнах като моя проблем , карам Passat B5,5 1,9 TDI Sport 131 коня , автоматик-типтроник , AFV е двигателя , от доста време усещам ,че предно ляво колело ми задържа , след като карам продължително време и след като загрее започва да задържа,смених спирачни маркучи , накладки , спирачната течност е сменяна няколко пати за 3 месеца , гумичките на спирачния апарат са сменяни 2 пати за 2 месеца , има малко подобрение но пак лявото колело ми грее много повече от дясното,сложих друга спирачна помпа 2-ра употреба да пробвам дали е от нея , но стана по зле , другото което забелязах е че от едната тръбичка която излиза от помпата и влиза в ABS-a не тече спирачна течност, и ми казаха че това е от помпата , но и с другата попма се получи същото , продухахме тръбичките който са от помпата към ABS-а , но ми казаха че няма как да се е запушила тръбичката, когато не сам карал колата 3-4 часа тръгвам и всичко си е нормално , но като загрее става ужас , не сменя скоростите както трябва , двигателя се тормози и вдига разхода до небесата :( Дайте съвет какво да правя , че ми писна да сменям части и да няма подобрение :( Благодаря ви предварително

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със спирачките

Мнениеот tigura_ot_kotel » Съб 09 окт 2010 23:28

батко или раздвижване на апарата или смяна на апарата.другия вариянт е да не се бъзика абс-а

Потребителски аватар
teodor_29
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teodor_29 » Нед 10 окт 2010 1:05

tigura_ot_kotel написа:батко или раздвижване на апарата или смяна на апарата.другия вариянт е да не се бъзика абс-а

апарата е раздвижван 4-5 пъти , ABS-a няма да се бъзика той си е наред проблема е че не идва спирачна течност до ABS-a, и незнам в помпата ли е проблема

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 11 окт 2010 10:15

teodor_29 написа:
tigura_ot_kotel написа:батко или раздвижване на апарата или смяна на апарата.другия вариянт е да не се бъзика абс-а

апарата е раздвижван 4-5 пъти , ABS-a няма да се бъзика той си е наред проблема е че не идва спирачна течност до ABS-a, и незнам в помпата ли е проблема

НОВА ПОМПА!
Същите симптоми имах,че и по-зле.Друга кола,без АВС,но това няма значение-като загрееше колата едвам вървеше и то само на първа скорост mhihi !!!!Та колите за сигурност са обикновенно с 2 спирачни кръга-в моя случай-един кръг за предните колела с големи цилиндърчета и втори -зе 4 те колела(с малки цилиндри на предните).Най вероянто СПЕКЛИ ГУМИЧКИ В СП.ПОМПА-като загрее се разширяват и не се връщет като отпуснеш спирачката.Въобще не се занимавах да я отварям и сложих нова помпа.
При Пасата(Б5 със сигурност) сп.кръгове са пак 2-само че по диагонал предно и задно колело(ако бъркам някой по-знаещ да ме поправи поправи)-затова на теб ти грее само едното предно колело :beer

Върни се в “Passat”