LLumar за челният прозорец?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

LLumar за челният прозорец?

Мнениеот Тони1 » Чет 30 сеп 2010 17:17

Колеги кой модел ще е подходящ за челният прозорец на b5.5 предлагаха ми някакъв който пропуска 30% ,нещо ach50 от комфорт серията ,но може и да не съм чул.
Искам отпред да е леко затъмнена заради слънцето и насрещните фарове,едновременно с това полицаите да не виждат разликата...,но не мога да си избера модел от всичките видове ...

Потребителски аватар
addic7ed
Автомобил:
Двигател:

Re: LLumar за челният прозорец?

Мнениеот addic7ed » Чет 30 сеп 2010 18:55

Аз лично съм на предните странични с LLlumar който пропуска 70% от светлината, тоест 30% затъмнение. Мисля да сложа същото на предното, не си личи особенно, моето е цвят черен графит. До сега нито веднъж не са се заяли "чичковците" за фолиото, и денем и нощем. Момчетата които ми правих стъклата, на служебния си автомобил Aстра комби, са със 50% на челното, предни странични са без фолио и задните са им на 92% процента затъмнение и да ти кажа и челното им не си личи и денем и нощем, но около точките по ръба на стъклото са го сушили доста време, за да не си личат и те. Ако сложиш от 30 до 50% няма да имаш проблеми според мен, но зависи колко са ти затъмнени останалите стъкла и колко ти е светъл/тъмен салона(заради оптическата илюзия)

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 30 сеп 2010 19:53

Ако се сложи дори и най-светлото фолио на предните прозорци,а отзад е тъмна ще си личи ,защото назад е тъмна.Аз за това се чудя още дали да си слагам и на предния,защото моята отзад е с 22% преминала светлина а отпред на вратите ми е със 70%,та се чудя дали и прения да не го направя с него,ама може да почнат да се заяждат господата с фуражките.
Ефекта на фолио се усилва още повече когато е тъмен салона и си става тъмница.Другия вариант,за да не бие много на очи е отзад да е с най-тъмното,а отпред с най-светлото,защото тогава контраста е голям и не се забелязва разликата на предните стъкла

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Чет 30 сеп 2010 20:04

Ами моята в момента навсякъде е с най-тъмното :oops: ,но отпред (отстрани)го махам от време на време ,защото ми кипва в един момент :cop
и не мога да взема решение хем искам да не се вижда отпред(челното)хем пък не искам всеки път да си утроявам проверките на полицаите,които са постоянни в обяснения :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 04 окт 2010 9:21

Някой друг с люмар няма ли дори на другите проценти да ме ориентира към кои да се насоча :roll:

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 04 окт 2010 17:57

Само да добавя,че аз не съм с LLumar,а съм със Sun-tek,даже тея дни си мисля да слагам и на челния прозорец,само не знам с кое да си го направя-дали с 5 г гаранция или с 20 г гаранция,че това с 5-те ми се вижда по-светло от това с 20-те и няма да бие много на очи

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 12 окт 2010 12:05

addic7ed написа:Аз лично съм на предните странични с LLlumar който пропуска 70% от светлината, тоест 30% затъмнение. Мисля да сложа същото на предното, не си личи особенно, моето е цвят черен графит. До сега нито веднъж не са се заяли "чичковците" за фолиото, и денем и нощем. Момчетата които ми правих стъклата, на служебния си автомобил Aстра комби, са със 50% на челното, предни странични са без фолио и задните са им на 92% процента затъмнение и да ти кажа и челното им не си личи и денем и нощем, но около точките по ръба на стъклото са го сушили доста време, за да не си личат и те. Ако сложиш от 30 до 50% няма да имаш проблеми според мен, но зависи колко са ти затъмнени останалите стъкла и колко ти е светъл/тъмен салона(заради оптическата илюзия)

колега може ли да те помоля да ми направиш някоя друга снимка на страничните ти,които са на 70 %,че днеска гледах пак 1 час и пак не избрах спрях се на серията atc50 63% за челният ,но ми се вижда ,че може и да е тъмен и не мога да преценя.....

п.с. опитал съм се да пусна лично,ама съм сменил бутоните :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ormesh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ormesh » Вто 19 окт 2010 13:08

момчета има едно ново фолио на sun-tec много добро и е на 15% затъмнение. Това е най-новото и го има този от рогачево аз съм си записал час да ми слага. Лично той си има на предния прозорец и масово започнаха да слагат и няма никакви проблеми. По принцип и за по тъмно на челния няма как да имаш проблеми ако страничните ти предни нямат нищо. В случай аз имам навсякаде но това си е по моя преценка все пак :)

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 20 окт 2010 11:09

и на мене ми го предлагаха точно този процент и тази марка уж пак била американска,но сравнително по евтина от люмар и 3м...

иначе знам ,че миро слага на челния ,но не знаех ,че е точно с това,което ми предлагат и на мен ,даже се сещам за 1-2-ма авери с такова отпред,но пак ми се вижда светло...

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Сря 20 окт 2010 13:15

Колеги , качете по някоя снимка да видим и да сравним.

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 21 окт 2010 19:48

Моя още не съм го направил иначе да съм се похвалил вече :Mr Green Fun .От на хората колите не ми остава време да си направя моя предния(челния) и на задния(че ми го сменяха задното стъкло преди 2 дни),защото в момента е без фолио и откачам,но утре то ще е снабдено/Само не знам дали пак ще ми остане време за предния да го налепя :oops: .
Иначе Миро ще свърши перфектна работа за района на Варна.Който отиде при него няма да сбърка!

Върни се в “Passat”