Здравейте колеги!
Собственик съм на ПАСАТ В3, 91 година, 1.8 Ми.
Имам проблем с бравата и той е следния - палчетто, на което стои прочутата пластмаса(която се заменя с винт), нен натиска това на самата брава. Този проблем се получи от скоро и не знам как да го оправя. Опитах да го изкривя, но не мога да бръкна хубаво. Бих искал да ви помоля ако знаете някакъ ефикасен начин за да го изкривя или някакво друго решение. Опитах с търсачката, но не можах да открия такъв проблем . Надявам се да не се повтарям.
Благодаря предварително!
Проблем с бравата
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с бравата
ioli4 написа:Здравейте колеги!
Собственик съм на ПАСАТ В3, 91 година, 1.8 Ми.
Имам проблем с бравата и той е следния - палчетто, на което стои прочутата пластмаса(която се заменя с винт), нен натиска това на самата брава. Този проблем се получи от скоро и не знам как да го оправя. Опитах да го изкривя, но не мога да бръкна хубаво. Бих искал да ви помоля ако знаете някакъ ефикасен начин за да го изкривя или някакво друго решение. Опитах с търсачката, но не можах да открия такъв проблем . Надявам се да не се повтарям.
Благодаря предварително!
Вратата отваря ли се изобщо? До колкото разбрах палчето на дръжката не натиска лостчето във вратата. Отвори вратата и ще видиш на тясната страна един голям кръстат болт на нивото на дръжката - отвий го леко, намести дръжката (издърпай я плътно към задната врата) и след това го затегни добре. Виж дали пластмасовото капаче на палчето на дръжката не е паднало, счупило или е влезнало много навътре. Успех!
Вратата изобщо не се отваря отвън. Пластмасата я няма, аз лично сложих винта на нейното място. Когато самото палче слезе надолу не подпира това на бравата (както точно си разбрал). Свалях дръжката няколко пъти и се опитах да изкривя палчето на бравата, но не мога да бръкна почти с нищо през малкия отвор. Даже сложих винт с по-голяма глава, за да може да закачи въпросното палче. Та сега само го допира леко.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
ioli4 написа:Вратата изобщо не се отваря отвън. Пластмасата я няма, аз лично сложих винта на нейното място. Когато самото палче слезе надолу не подпира това на бравата (както точно си разбрал). Свалях дръжката няколко пъти и се опитах да изкривя палчето на бравата, но не мога да бръкна почти с нищо през малкия отвор. Даже сложих винт с по-голяма глава, за да може да закачи въпросното палче. Та сега само го допира леко.
Не изкривявай лостчето във вратата в никакъв случай!!!, а сложи една гайка или няколко шайби на винта на палчето, за да слезе по-надолу и да отваря вратата. Трябва да напаснеш колко да са точно, за да се отваря леко - колкото по-надолу е палчето, толкова по-леко ще се отваря.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Я виж ТОВА дали ще ти свърши работа.
Колега няма как да стане! Палчето на дръжката се намира на около 1мм-2мм в ляво от палчето на самата брава. Не виждам друг начин освен да се изкриви.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
ioli4 написа:Колега няма как да стане! Палчето на дръжката се намира на около 1мм-2мм в ляво от палчето на самата брава. Не виждам друг начин освен да се изкриви.
Погледни нещо да не е разместено и дръжката дали е издърпана най-назад (виж белезите от преди по боята) и в краен случай пробвай да изкривиш, което не препоръчвам, внимателно, за да не счупиш нещо (мисля, че беше крехък метал точно този палец, а и в момента е хладно и е още по-чуплив), защото ще стане кофти работа! Огледай и пробвай всичко възможно, преди да прилагаш "насилие"!

Здравейте колеги. След тетайлен оглед на дръжката установих, че палчето, което е на самата дръжка е пукнато и се е изкривило (а не това на самата брава). Въпросът ми е дали не може да се поправи по някакъв начин? А ако няма как да стане бихте ли ми споделили къде могя да отида и да си намеря такава дръжка с централно (и какви са горе-долу цените)?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
ioli4 написа:Здравейте колеги. След тетайлен оглед на дръжката установих, че палчето, което е на самата дръжка е пукнато и се е изкривило (а не това на самата брава). Въпросът ми е дали не може да се поправи по някакъв начин? А ако няма как да стане бихте ли ми споделили къде могя да отида и да си намеря такава дръжка с централно (и какви са горе-долу цените)?
Благодаря предварително!
тоава е няква гадна сплав която не може да се прави нищо(поне според мен),аз се опитвах да го изкривя и го счупих,съвета който мога да ти дам е да сложих предната дръжка отзад,а задната отпред и следователно да отк./зак. само с дистанционото или от предна дясна врата

аз това направих,уж за времено и вече 2-3мес. карам така
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
ioli4 написа:Здравейте колеги. ...? А ако няма как да стане бихте ли ми споделили къде могя да отида и да си намеря такава дръжка с централно (и какви са горе-долу цените)?
Благодаря предварително!
Провери при Тони колега. viewtopic.php?f=45&t=116886&hilit=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0
Има няколко Б3. Другото е да пуснеш тема, че търсиш в подфорум "Купува".