Светнаха ми лампите за ESP иABS
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Светнаха ми лампите за ESP иABS
Помагайте колеги, предстои ми дълго пътуване с Пасата-5.5 TDI AVF, а днес сутринта без никаква видима причина, на равен път с около 70, ми светнаха заедно двете жълти лампи за ЕСП и АБС. Съответно тествах и завелязах, че нито една от системите не работи. В момента, в който светнаха лампите, изключвах парното- ако това има някакво отношение по въпроса. Като загасих и запалих двигателя всичко се оправи. Преди малко пак я запалих и лампите си светеха. Пак гася и паля, и се оправя. Какво може да му е станало ???
- Robocopele
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Светнаха ми лампите за ESP иABS
Колега аз имам Б5.5 1.8Т 2002г. 3-4 пъти ми се е случвало същото. Ако ти е за първи път е доста стряскащо
Не се притеснявай, понякога проблемът се получава от хлабава връзка в един от датчиците на АБС-а, поне при мен това е причината. Мисля, че грешката се запаметяваше за определен период от време, ако не натрупа нови отгоре. Може да я закачиш на ВАГ-КОМ и да погледнеш, но според мен щтом е угаснало няма причина да се притесняваш. Ако все пак се запамети номерът с клемите на акумулатора важи, поне за моя двигател
Ако и тогава се получи вече имаш проблем.

- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Туку що покарах 5-6 километра и светна и лампата на подгрева на свещите, а на диспрея изписа ENGINE WORKSHOP. Забелязах следното- като загася и запаля колата, ако не е на фарове, лампите не светят и системите работят. Светна ли, дори и на габарити, и лампите веднага светват, а няколко минути след тях започва да мига и подгрева !!!!
Последна промяна от vladko33 на Пет 29 окт 2010 21:45, променено общо 1 път.
Колега така на посоки неможем да ти отговотим най - много някой да те обърка . Както каза колегата най - добре на диагностика . Ако нямаш време сега пробваи с акумулатора .
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже не ме свърташе на едно място, изрових тази тема viewtopic.php?f=24&t=225466&hilit=workshop
И понеже единствената интервенция, която съм правил по колата, е смяна на крушката на стопа преди няколко дни с някаква измислена, с която се оказа че освен стопа светва и предния десен габарит, веднага се изстрелях към най-близкото ОМВ и си купих свястна крушка. Проблемите да чукам на дърво, изчезнаха, но останах повече от изумен как е възможно заради една крушка да престанат да работят ТС, АБС и да настане такава дискотека на таблото

И понеже единствената интервенция, която съм правил по колата, е смяна на крушката на стопа преди няколко дни с някаква измислена, с която се оказа че освен стопа светва и предния десен габарит, веднага се изстрелях към най-близкото ОМВ и си купих свястна крушка. Проблемите да чукам на дърво, изчезнаха, но останах повече от изумен как е възможно заради една крушка да престанат да работят ТС, АБС и да настане такава дискотека на таблото

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
vladko33 написа:оказа че освен стопа светва и предния десен габарит![]()
Имат разлика в разположението на "пъпките", крушките с две светлини.Да си наръгал неподходяща?Инак колата следи за подобни дивотии

- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
На мен стоп машинката ми беше изгоряла и изписваше същото.Смених я и се оправи всичко.Да не отварям др.тема и аз светват ми и на мен лампите на АБС и ЕСП от време на време.В градът като карам не се усеща претрисане от ляво като натисна спирачката.Но извън града при висока скорост като натисна спирачката се получават вибрации в ляво отпред.Каква може да е причината.
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
simo7 написа:На мен стоп машинката ми беше изгоряла и изписваше същото.Смених я и се оправи всичко.Да не отварям др.тема и аз светват ми и на мен лампите на АБС и ЕСП от време на време.В градът като карам не се усеща претрисане от ляво като натисна спирачката.Но извън града при висока скорост като натисна спирачката се получават вибрации в ляво отпред.Каква може да е причината.
Изкривил си диска.
- simo7
Те дисковете са изтънели доста наистина вижда се доста голям ръб.От това ли да светват и лампите на АВС и ЕСР.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
колега на мен при смяна на гумите от зимини на летни ми светваха тези лампи. Сега пак сложих зимни и нищо не светва. Някъде четох че и сходимостта на предницата оказва влияние.
- simo7
смених предните дискове и накладки с нови.Преди светваха от време на време лампите на АВС и ЕСР ,а сега докато тръгна и светват веднага.Няма връзка дисковете и надкладките с АВС и ЕСР нали.Става въпрос като са ги сменяли.Щото ми светна лампата за течноста на спирачките и като ги разглобихме се оказа че са заминали накладките и диска на лявото предно колело.Като ги смених се оправи всичко ,но започнаха да светват тези лампи постоянно и не работят системите така.
- simo7
закачих я на комп. и се оказа стоп машинката.тя прави цялата работа.Така каза майстора.А аз лятото я смених с нова,не оригилна де,но нова.Баси късмета.Може ли др. нещо да влияе на стоп машинката и там да избива тази грешка в комп.
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
При мен, както писах и по-горе, влияеше една дефектна крушка. Грешката на компа винаги я дава в стоп машинката, така че преди да сменяш убеди се че дребните неща са ОК
- simo7
vladko33 написа:При мен, както писах и по-горе, влияеше една дефектна крушка. Грешката на компа винаги я дава в стоп машинката, така че преди да сменяш убеди се че дребните неща са ОК
Ок ще проверя всички крушки дали работят.
- geordano
- Автомобил: VW CC
- Двигател:
Аз преди няколко месеца имах точно такъв проблем.
Оказа се крушката на стоп/габарит - сменях я ( уж с по-хубава ) и съм я сложил неправилно.
Другото заради което светват тези неща на таблото е стоп машинка - както писа един колега.
Оказа се крушката на стоп/габарит - сменях я ( уж с по-хубава ) и съм я сложил неправилно.
Другото заради което светват тези неща на таблото е стоп машинка - както писа един колега.