Здравейте колеги!
Предварително се извинявам, но съм нов във форума и макар да опитах с търсачката не открих тема точно по моя въпрос.
Колата е Пасат б4 - 94 г. , 2000 кубика - 150 к.с с климатроник с електронен блок на управлението. Въпроса е как да сменя крушката ( призмичката ) за осветление на предния пепелник, че е доста неприятно все да го търся опипом в тъмното. Предполагам , че е изгоряла крушката или диода не знам какво точно е. Иначе осветлението на запалката си работи. Предварително благодаря на всички !
Смяна осветлението на преден пепелник б4 -94 г.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Смана осветлението на преден пепелник б4 -94 г.
Осветлението е с лампа,монтирана точно над пепелника!За достъп до нея вероятно ще трябва да измъкнеш управлението на климатроника!Лампата е запоена в куплунга си,и при смяната по-добре си сложи светодиод!
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
pas1.8mi написа:Осветлението е с лампа,монтирана точно над пепелника!За достъп до нея вероятно ще трябва да измъкнеш управлението на климатроника!Лампата е запоена в куплунга си,и при смяната по-добре си сложи светодиод!

сложи нещо което ще свети по силно,че пак няма да виждаш къде да си слагаш цигарката
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да в действителност е точно под блока за управление на климатроника и както е написано в една друга тема е с призма. Може ли някой да каже как се сваля блока за управление на климатроника за да се стигне до болтчетата който държат призмата.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
При мен блока е на шейна(издърпва се напред)!Обаче аз съм с Диавия,а ти вероятно с Оригинален! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
С оригинален съм. Не е на шейна , а и не забелязвам някъде отвори за пластини както е при автокасетофоните например.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Някой може ли да как става процедурата,със заводски климатроник съм
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Re: Смяна осветлението на преден пепелник б4 -94 г.
Аз наскоро сменях въпросната лампичка. Моя В4 няма климатроник но свалих панела околу врътките на парното(на него нямаше никакви винтове - само щипки)и за по удобно извадих и пепелника. точно отдолу зад самия край на панела се намира въпросната лампа и призмата. Лампата при мен представляваше диод поставен в специална чашка и прикрепен за призмата. Сваляйки въпросната поставка е хубаво да се внимава за да не се счупи призмата, понеже е много тъничка там, в същото време е и достатъчно еластична за да можеш да я извадиш с малко напън. Вадиш въпросната поставка и диода отвътре нямаше как да се извади с пръсти от нея, аз поне успях с пинцета. Това е, после по обратния ред сглобяваме. Нямаше никакви винтове или болтове, през цялото време съм работил с голи ръце и една пинцета накрая.
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: Смяна осветлението на преден пепелник б4 -94 г.
самия панел на климатроника е на щипки.Изважда се като дръпнеш към теб един по един ръбовете на панела....Просто с пръст или отвертка напъни лекичко и щипката ще щракне.После за да извадиш контролния блок трябва също да натиснеш едни щипки,които са разположени също в четирите ъгъла на блока.Натискаш щипката надолу с отвертка и ще забележиш как блока се освобождава.Но най-вероятно на теб ще ти се наложи само да демонтираш само контролния панел(този с бутоните)