Смяна осветлението на преден пепелник б4 -94 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
aihristov
Автомобил:
Двигател:

Смяна осветлението на преден пепелник б4 -94 г.

Мнениеот aihristov » Пон 22 ное 2010 17:29

Здравейте колеги!
Предварително се извинявам, но съм нов във форума и макар да опитах с търсачката не открих тема точно по моя въпрос.
Колата е Пасат б4 - 94 г. , 2000 кубика - 150 к.с с климатроник с електронен блок на управлението. Въпроса е как да сменя крушката ( призмичката ) за осветление на предния пепелник, че е доста неприятно все да го търся опипом в тъмното. Предполагам , че е изгоряла крушката или диода не знам какво точно е. Иначе осветлението на запалката си работи. Предварително благодаря на всички !

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Смана осветлението на преден пепелник б4 -94 г.

Мнениеот pas1.8mi » Вто 23 ное 2010 9:26

Осветлението е с лампа,монтирана точно над пепелника!За достъп до нея вероятно ще трябва да измъкнеш управлението на климатроника!Лампата е запоена в куплунга си,и при смяната по-добре си сложи светодиод!

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 23 ное 2010 10:01

pas1.8mi написа:Осветлението е с лампа,монтирана точно над пепелника!За достъп до нея вероятно ще трябва да измъкнеш управлението на климатроника!Лампата е запоена в куплунга си,и при смяната по-добре си сложи светодиод!

:да:
сложи нещо което ще свети по силно,че пак няма да виждаш къде да си слагаш цигарката

aihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aihristov » Чет 25 ное 2010 17:43

Да в действителност е точно под блока за управление на климатроника и както е написано в една друга тема е с призма. Може ли някой да каже как се сваля блока за управление на климатроника за да се стигне до болтчетата който държат призмата.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 26 ное 2010 10:10

При мен блока е на шейна(издърпва се напред)!Обаче аз съм с Диавия,а ти вероятно с Оригинален! :roll:

aihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aihristov » Пет 26 ное 2010 14:36

С оригинален съм. Не е на шейна , а и не забелязвам някъде отвори за пластини както е при автокасетофоните например.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 13 окт 2012 8:41

Някой може ли да как става процедурата,със заводски климатроник съм

stankovraca
Автомобил: Skoda Superb MK3
Двигател: 20TDI 2018

Re: Смяна осветлението на преден пепелник б4 -94 г.

Мнениеот stankovraca » Сря 24 окт 2012 12:56

Аз наскоро сменях въпросната лампичка. Моя В4 няма климатроник но свалих панела околу врътките на парното(на него нямаше никакви винтове - само щипки)и за по удобно извадих и пепелника. точно отдолу зад самия край на панела се намира въпросната лампа и призмата. Лампата при мен представляваше диод поставен в специална чашка и прикрепен за призмата. Сваляйки въпросната поставка е хубаво да се внимава за да не се счупи призмата, понеже е много тъничка там, в същото време е и достатъчно еластична за да можеш да я извадиш с малко напън. Вадиш въпросната поставка и диода отвътре нямаше как да се извади с пръсти от нея, аз поне успях с пинцета. Това е, после по обратния ред сглобяваме. Нямаше никакви винтове или болтове, през цялото време съм работил с голи ръце и една пинцета накрая.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Re: Смяна осветлението на преден пепелник б4 -94 г.

Мнениеот DimitarBT » Чет 25 окт 2012 11:19

самия панел на климатроника е на щипки.Изважда се като дръпнеш към теб един по един ръбовете на панела....Просто с пръст или отвертка напъни лекичко и щипката ще щракне.После за да извадиш контролния блок трябва също да натиснеш едни щипки,които са разположени също в четирите ъгъла на блока.Натискаш щипката надолу с отвертка и ще забележиш как блока се освобождава.Но най-вероятно на теб ще ти се наложи само да демонтираш само контролния панел(този с бутоните)

Върни се в “Passat”