Колеки да ви попитам на моноинжекцията има ли болтче за намаляване на въздуха и къде се намира ?
П.с. Става въпрос за пасат б3 рп 89 г.
Допитване за моноинжекцията
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Допитване за моноинжекцията
Stefaka написа:Колеки да ви попитам на моноинжекцията има ли болтче за намаляване на въздуха и къде се намира ?
Колега,не е болт а чеп на дърво,забива се в тръбата на всмукателния колектор

Нещо да не си искал да питаш за карбуратор и да си се объркал за моно инжекция

- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 написа:Stefaka написа:Колеки да ви попитам на моноинжекцията има ли болтче за намаляване на въздуха и къде се намира ?
Колега,не е болт а чеп на дърво,забива се в тръбата на всмукателния колектор![]()
Нещо да не си искал да питаш за карбуратор и да си се объркал за моно инжекцияА кола,каква,кой модел
Наздраве колега

Сериозен съм питам точно за моноинжекцията на Пасат б3 1800 кубика, двигател рп, от 1989 година
Имали изобщо такова болче,( кранче, винтче или там каквото и да е)
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Е па щом си казал наздраве
Ама доколкото си спомням май няма болчета моното,освен за махането на моното 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Искаш да сваляш оборотите на празен ход ли?Бедна ти е сместа ли?Каква изобщо е целта на упражнението? 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На моното няма болтчета за регулиране на смес обороти и темподобни. Смятам ,че това искаш да знаеш..
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Не понеже ми казаха явно са ме будалкали че има такова болтче. Като цяло целта ми беше да се опитам да намаля въздуха и газта за да гори по малко че при тези цени малко ми излиза скъпичко 21/100 ми гори пасатко и пробвам всякакви манипулации.
Все пак ви благодаря
Все пак ви благодаря

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Мирише ли на газ? Да няма течове някъде? Този разход е висок, макар и за пасат. Аз бих му ревизирал газовата уредба и след това на елкон за реглаж. Но този мотор, сложен на пасат, под 12 градско не можеш да го смъкнеш!
- kirqka79
- Автомобил:
- Двигател:
Stefaka написа:Не понеже ми казаха явно са ме будалкали че има такова болтче. Като цяло целта ми беше да се опитам да намаля въздуха и газта за да гори по малко че при тези цени малко ми излиза скъпичко 21/100 ми гори пасатко и пробвам всякакви манипулации.
Все пак ви благодаря
колега и аз имам същия таралясник като твоя,както и същия проблем с разхода.Проблема не е в газовата,нито във въздуха,а проблема е в това че кола на двайсет години и на милион километри нямакак да харчи нормално,за това аз спирам да инвестирам в 20г.кола(гориво 22/100км) и ще купувам нещо по ново на малко километри.Съветвам те и ти да направиш така

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стефака, има болче, ама е на изпарителя, т.е. след него, за да можеш да намалиш притока на газ
Киряка, ти с твоето мислене трябва само нови коли в гаранция да караш, ама не ти се отваря парашута, ама що поне не си траеш, вместо да ръсиш глупусти, моя пасат като харчи 13 на сто градско и пак е дърто на библия, да го фърлям ли, как ше каеш...

Киряка, ти с твоето мислене трябва само нови коли в гаранция да караш, ама не ти се отваря парашута, ама що поне не си траеш, вместо да ръсиш глупусти, моя пасат като харчи 13 на сто градско и пак е дърто на библия, да го фърлям ли, как ше каеш...
- kirqka79
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:Стефака, има болче, ама е на изпарителя, т.е. след него, за да можеш да намалиш притока на газ![]()
жив и здрав,карай си го аз моя го покарах доста,7-8г ми трябваха да се осазная че с тоя разход S-klasa мога да карам,до месец ще е на части ако трябва някоя част пишете насреща съм

- kirqka79
- Автомобил:
- Двигател:
добави още 7-8 литра газ към твоя разход който по груба сметка идва към 10тина лева отгоре и пак ми кажи,че говоря глупости,айде със здраве и сори колега че ти нацапах темата с неща извън тематаПетър Петров написа: моя пасат като харчи 13 на сто градско и пак е дърто на библия, да го фърлям ли, как ше каеш...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми пак ти казвам, че говориш глупусти, щот тоя разход е на газ, ако не вярваш, имаше тема на кой колко му харчи, прочети и ще видиш, айде със здраве 

- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мерси за отговорите разбрах това което ме интересуваше. Явно са ме избазикали или тоя който ми го каза е голям "Майстор". Ще продължавам да правя опити да му смъкна газта поне на 15
. Яд ме е че не може да му се намери проблема сменил съм му всичките работи като изпарители филтри свещи и т.н. Ходих и на газ анализатор всочко ок . Има си и компресия единствено още не съм ходил на да ми замерят предварението с тробускоп ама не ми остава много много време.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Проверете дали изпуска Газовият клапан(преди изпарителя)!