Допитване за моноинжекцията

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Допитване за моноинжекцията

Мнениеот Stefaka » Чет 02 дек 2010 23:00

Колеки да ви попитам на моноинжекцията има ли болтче за намаляване на въздуха и къде се намира ?

П.с. Става въпрос за пасат б3 рп 89 г.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Допитване за моноинжекцията

Мнениеот enigma79 » Чет 02 дек 2010 23:20

Stefaka написа:Колеки да ви попитам на моноинжекцията има ли болтче за намаляване на въздуха и къде се намира ?

Колега,не е болт а чеп на дърво,забива се в тръбата на всмукателния колектор mhihi
Нещо да не си искал да питаш за карбуратор и да си се объркал за моно инжекция :?: А кола,каква,кой модел :screwy

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefaka » Чет 02 дек 2010 23:37

enigma79 написа:
Stefaka написа:Колеки да ви попитам на моноинжекцията има ли болтче за намаляване на въздуха и къде се намира ?

Колега,не е болт а чеп на дърво,забива се в тръбата на всмукателния колектор mhihi
Нещо да не си искал да питаш за карбуратор и да си се объркал за моно инжекция :?: А кола,каква,кой модел :screwy

Наздраве колега :beer :drunk

Сериозен съм питам точно за моноинжекцията на Пасат б3 1800 кубика, двигател рп, от 1989 година
Имали изобщо такова болче,( кранче, винтче или там каквото и да е)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 02 дек 2010 23:39

Е па щом си казал наздраве :drunk Ама доколкото си спомням май няма болчета моното,освен за махането на моното mhihi

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 03 дек 2010 9:04

Искаш да сваляш оборотите на празен ход ли?Бедна ти е сместа ли?Каква изобщо е целта на упражнението? :roll:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 03 дек 2010 17:36

На моното няма болтчета за регулиране на смес обороти и темподобни. Смятам ,че това искаш да знаеш..

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefaka » Съб 04 дек 2010 0:25

Не понеже ми казаха явно са ме будалкали че има такова болтче. Като цяло целта ми беше да се опитам да намаля въздуха и газта за да гори по малко че при тези цени малко ми излиза скъпичко 21/100 ми гори пасатко и пробвам всякакви манипулации.

Все пак ви благодаря :drunk

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Съб 04 дек 2010 0:40

Мирише ли на газ? Да няма течове някъде? Този разход е висок, макар и за пасат. Аз бих му ревизирал газовата уредба и след това на елкон за реглаж. Но този мотор, сложен на пасат, под 12 градско не можеш да го смъкнеш!

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Съб 04 дек 2010 0:54

Stefaka написа:Не понеже ми казаха явно са ме будалкали че има такова болтче. Като цяло целта ми беше да се опитам да намаля въздуха и газта за да гори по малко че при тези цени малко ми излиза скъпичко 21/100 ми гори пасатко и пробвам всякакви манипулации.

Все пак ви благодаря :drunk

колега и аз имам същия таралясник като твоя,както и същия проблем с разхода.Проблема не е в газовата,нито във въздуха,а проблема е в това че кола на двайсет години и на милион километри нямакак да харчи нормално,за това аз спирам да инвестирам в 20г.кола(гориво 22/100км) и ще купувам нещо по ново на малко километри.Съветвам те и ти да направиш така :да: айде и със здраве :beer

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 05 дек 2010 1:32

Стефака, има болче, ама е на изпарителя, т.е. след него, за да можеш да намалиш притока на газ :beer
Киряка, ти с твоето мислене трябва само нови коли в гаранция да караш, ама не ти се отваря парашута, ама що поне не си траеш, вместо да ръсиш глупусти, моя пасат като харчи 13 на сто градско и пак е дърто на библия, да го фърлям ли, как ше каеш...

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Нед 05 дек 2010 1:42

Петър Петров написа:Стефака, има болче, ама е на изпарителя, т.е. след него, за да можеш да намалиш притока на газ :beer
Киряка, ти с твоето мислене трябва само нови коли в гаранция да караш, ама не ти се отваря парашута, ама що поне не си траеш, вместо да ръсиш глупусти, моя пасат като харчи 13 на сто градско и пак е дърто на библия, да го фърлям ли, как ше каеш...

жив и здрав,карай си го аз моя го покарах доста,7-8г ми трябваха да се осазная че с тоя разход S-klasa мога да карам,до месец ще е на части ако трябва някоя част пишете насреща съм :D иначе признавам с ръка на сърцето по здрава кола не съм имал,но много гори :banghead:

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Нед 05 дек 2010 1:55

Петър Петров написа: моя пасат като харчи 13 на сто градско и пак е дърто на библия, да го фърлям ли, как ше каеш...
добави още 7-8 литра газ към твоя разход който по груба сметка идва към 10тина лева отгоре и пак ми кажи,че говоря глупости,айде със здраве и сори колега че ти нацапах темата с неща извън темата

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 05 дек 2010 9:21

Ми пак ти казвам, че говориш глупусти, щот тоя разход е на газ, ако не вярваш, имаше тема на кой колко му харчи, прочети и ще видиш, айде със здраве :)

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefaka » Нед 05 дек 2010 23:47

Ами мерси за отговорите разбрах това което ме интересуваше. Явно са ме избазикали или тоя който ми го каза е голям "Майстор". Ще продължавам да правя опити да му смъкна газта поне на 15 :). Яд ме е че не може да му се намери проблема сменил съм му всичките работи като изпарители филтри свещи и т.н. Ходих и на газ анализатор всочко ок . Има си и компресия единствено още не съм ходил на да ми замерят предварението с тробускоп ама не ми остава много много време.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 06 дек 2010 8:00

Проверете дали изпуска Газовият клапан(преди изпарителя)! :idea:

Върни се в “Passat”