От какво може да е това?! :-)

Техническа и сервизна информация за Passat
AMIGO
Автомобил:
Двигател:

От какво може да е това?! :-)

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 19:10

Здравейте, от около 1 седмица имам следния проблем с пасата (комби, 1.6, 101 кс - 1996). Антифризът изчезва незнайно къде :? :? :x Преди 2 месеца е напълнен с антифриз и до преди няколко дена всичко си беше нормално. Сложих и италианска газова уредба преди 2 седмици. Но от няколко дена се налага да доливам непрекъснато всеки ден по литър-литър и половина вода, течността някъде изчезва, а теч не се вижда никъде :? :? :( :(

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 18 юли 2006 19:15

Погледна ли кечето под таблото около кратата на шофьора дали не е мокро?

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 18 юли 2006 19:19

Скъсана гарнитура на главата - влиза вода в мотора и изгаря. Натисни газта и някой да гледа дали има бял дим отзад през ауспуха.

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 19:27

Andrian_VT написа:Погледна ли кечето под таблото около кратата на шофьора дали не е мокро?

Защо, какво има там? :? Ей сега слязох да видя, но на пипане не е мокро :? :? А цистерничката отново е празна при положение, че доливах преди няколко часа литър и половина :x :x :( :(

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 19:28

Dan4ote написа:Скъсана гарнитура на главата - влиза вода в мотора и изгаря. Натисни газта и някой да гледа дали има бял дим отзад през ауспуха.

Това нещо сериозно ли е? :? :(

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 19:29

AMIGO написа:
Dan4ote написа:Скъсана гарнитура на главата - влиза вода в мотора и изгаря. Натисни газта и някой да гледа дали има бял дим отзад през ауспуха.

Това нещо сериозно ли е? :? :(
А колата на газ ли да работи или на бензин, за да се види този бял дим евентулно? :?

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 18 юли 2006 19:31

Няма значение дали е на газ или бензин. Пробвай, съгурно е това. Проблема може да е сериозен ако влиза много вода по мотора.

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 19:33

Благодаря за отговорите, утре сутринта ще пробвам. Май пак ще трябва да я карам в сервиз :( :( :x

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 18 юли 2006 19:36

Според мен първото,което трябва да направиш е да претегнеш всичко скоби по мъркучите,особено тези които влизат и излизат от изпарителя.
После си поогледай двигателя,но задължително да е загрял
Толкова много антифриз много ме съмнява да "изгаря"
Успех

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 18 юли 2006 19:37

ИЗТИЧА НЯКЪДЕ. Не може мотора изведнъж да почне да гори толкова много вода. Според мен проблема е газаджийски - я не са стегнали някоя скоба, я нещо друго. Ако си в района на Младост, Дружба може да наминеш да я погледнем.

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 19:39

Syncro написа:Според мен първото,което трябва да направиш е да претегнеш всичко скоби по мъркучите,особено тези които влизат и излизат от изпарителя.
После си поогледай двигателя,но задължително да е загрял
Толкова много антифриз много ме съмнява да "изгаря"
Успех

Благодаря за съветите, но честно казано нищо не разбирам от автодвигатели :? :( :? :( Имах Трабант едно време, с който някак се оправях, ама в пасата гледам като теле в железница :lol: :lol: :( :( :(

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 18 юли 2006 19:39

AMIGO написа:Защо, какво има там? :? Ей сега слязох да видя, но на пипане не е мокро :? :? А цистерничката отново е празна при положение, че доливах преди няколко часа литър и половина :x :x :( :(

Ами ако има теч от радяторчето на парното се разбира по мокрите кечета.

А ако е от това което казва колегата Dan4ote е кофти защото водата в двигателя циркулира под определено налягане и когато избие гарнитурата на главата охлаждащата течност започва под налягане да минава през проблемното място и тогава в последствие ще се наложи шлайфане на главата а може и на блока.

Последна промяна от DAXC на Вто 18 юли 2006 19:40, променено общо 1 път.

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 19:40

°niksi° написа:ИЗТИЧА НЯКЪДЕ. Не може мотора изведнъж да почне да гори толкова много вода. Според мен проблема е газаджийски - я не са стегнали някоя скоба, я нещо друго. Ако си в района на Младост, Дружба може да наминеш да я погледнем.

Дай някакви координати, ако обичаш :) Утре сутринта един приятел ще я погледне и ако не може да констатира нищо, може да дойда :)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 18 юли 2006 19:44

AMIGO написа:.....

Имаш Л.С.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 18 юли 2006 20:16

Най вероятно ако проблема се е появил след като си сложил газовата е именно в някоя незатегната скоба около трипътника на изпърителя,аз го имах същия проблем само че при мен не беше толкова голям теча а и го хванах на време.Ако не е значи отиваш на гарнитура глава и шлайф глава,но според мен по вероятно да е от газаджийте.Огледай хубаво всички съединения,а според мен най-добре ако се е почвило след слагането на газовата най-добре ходи до сервиза да им направиш рекламация :да: :P :idea:

Върни се в “Passat”