проблеми с тоците на пасат б3 - РЕШЕНИ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

проблеми с тоците на пасат б3 - РЕШЕНИ

Мнениеот Danny boy » Пет 07 яну 2011 17:54

Та проблема ми е следния от скоро ми прави впечатление,че лампата в копчето за халогените свети ярко на първите две положения/а именно изключени и включени предни халогени,при условие че нормално трбва да работи само на включени задни халогени/ а при включени задни изгасва,това при натиснат ключ за фаровете,а на габарити мъждука слабо лампата на за зареждане на акомулатора на таблото.Като включа лоста на задна пък светва ярко лампата за зареждане на акомулатора която е мъждукала допреди малко.Освен това, онзи ден при преминаване през дупките премигваше като цветомузика лампата за халогените, но сега трайно се установи светната,понякога не свети за малко и после светва.
Нямам маса до плафона отзад в багажника/седан/,откакто е купена колата преди 6години не свети крушката нова ,днес свалих ключалката и прегледах буксата с кабелчетата дето влизат в нея все едно е излезнала от завода всичко е ок като натисна зъбчето и се гасят светлинките дето осветяват задния номер/до тях маса стига/,но при отворен багажник плафона в купето едваааам мъждука.
Халогените предните съм си ги монтирал сам/направени са като оригиналната инсталация през бушонното табло и реле/при извадено реле халогени не светят,но шибаната лампа в копчето за халогените пак си свети.
Има някъде лабава маса ми се струва,ама знам ли като не разбирам толкоз от тоци,освен това ми се струва че има още някакъв прекъсвач скрит отзад за плафона на багажника понеже преди време като отключа с алармата и отворя багажника не се заключваше сама колата макар че не свети плафона а от ден два взе и това да прави. Сега се сещам че като купих колата в началото в зависимост колко е отворен задния капак на багажника лампата в плафона чат пат присветваше.
Някой знае ли къде се намира този втори прекъсвач на багажника на седана освен онзи в ключалкта ,предполагам че той прави мизерии :evil:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: проблеми с тоците на пасатб3

Мнениеот vasilb » Пет 07 яну 2011 21:41

Имах абсолютно същия проблем! Отваряш багажника и се намушкваш вътре. На лявата дъга на пантата на капака са закачени снопът кабели, увит може би в текстилен изолирбанд, ако не е преправян. Разделяш жичка по жичка и преглеждаш всяка подробно за напукан изолатор и най-вече дебелия кафяв кабел - 101% е оголен на едно място, а до него има оголен и друг, който е + и става цветомузиката по цялото табло! Прекъснат е не на самата дъга, защото там са неподвижни, а по-навътре към купето, където при всяко отваряне и затваряне се огъват. Прекъсвачът е само в бравата на багажника. Ако има скъсан кабел, най-добре оправи работата с поялника, защото другото е временно и ползвай термошлаух (като найлонова тръбичка, която като се затопли примерно със запалка се свива и уплътнява), а не изолирбанд, защото ще се разлепи от движението. Много е неудобно за работа, но успех! :)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 08 яну 2011 9:22

Там е ключа за бараката във снопа със кабелите към задната врата :wink:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 08 яну 2011 9:39

Малко да се стопли и ще ги изгриза.Много благодаря за насоките ще пиша после кво е положението :beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 08 яну 2011 9:44

Комба ли си или седан? И във двата случая от лявата страна ( зад шофьора) във багажника на комбата като отвориш капака а на седана под мукавата има букси които отиват към въпросният сноп може да пробваш да ги изключиш и да видиш дали ще се оправи :wink:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 08 яну 2011 10:08

седан е колата,ще пробвам и ще видя кво става

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 08 яну 2011 14:20

Danny boy написа:седан е колата,ще пробвам и ще видя кво става

При мен не забелязах да има букси, освен ако някой германец не се е правил на инженер и да ги е отстранил, преди да ми попадне в ръчичките колицата! :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 08 яну 2011 15:49

проблема е отстранен.Повредата точно както казаха колегите два скъсани кабела и два оголени точно на подвижната част на кабела,едно много голямо благодаря,форумът е адска сила :bowdown

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: проблеми с тоците на пасат б3 - РЕШЕНИ

Мнениеот vasilb » Съб 08 яну 2011 18:06

Това е целта - да си помагаме кой с каквото може! :)

Върни се в “Passat”