предни дискове пасат в5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

предни дискове пасат в5

Мнениеот golfgt4 » Чет 20 яну 2011 23:36

колеги имам следния проблем.колата не спира както трябва и ми направи впечетление че накладките не излъскват цялата повърхност на диска, а около 1/3 останалото стои ръждиво. смених и сложих нови накладки като си мислех че старите са изкривени от времето, но уви. мисля да сваля дисковете и да ги занеса на ордината за да ти видят дали са изкривени и ако е възможно да отнемат малко от тях и да ги изправят. ако е възможно. някой има ли други идеи ?

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Re: предни дискове пасат в5

Мнениеот vladobg78 » Пет 21 яну 2011 10:44

След като току що си сменил накладките е по-добре да смениш и дисковете, а не да ги шлайфаш и да се окаже че не става. Защото ако караш още и решиш после да сменяш дисковете, ще се наложи пак да сменяш накладките.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 21 яну 2011 17:42

А също така си направи профилактика на спирачните апарати защото може и това да е причината да не ти натиска по целия диск.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пет 21 яну 2011 21:47

Също погледни нивото на спирачнара течност-има ли промяна с времето?

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Съб 22 яну 2011 14:41

гресирал съм където има възможност. течността си е същата и не мърда по надолу.
но с карането с новите накладки виждам че постепенно се нормализират нещата.
ще трябва да направя едно извънградско пътуване с малко повече гас и спирачка и може да си дойдат на място нещата. просто явно старите накладки са спекли тотално и от там са корозирали дисковете.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Съб 22 яну 2011 15:29

И при мен беще по същия начин след смяна на накладките. Раздвижи си спирачните апарати и нещата ще се оправят(така направих аз). Също може да бъде и от неравномерно износване на диска това се оправя след като покараш и накладката се износи и пасне по кривините на диска

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 22 яну 2011 18:02

Не че са спекли, ами сигурно е постояла колата повечко в автокъщата преди да я вземеш и после ръждата по дисковете ги е изяла неравномерно като си я подкарал.. бас хващам че ако погледнеш дисковете от вътрешната страна ще се хванеш за главата .. а какво значи "гресирах където можах", говорим за разглабяне на апарата, полиране на буталото и цилиндъра и смяна на ремонтен комплект, а водачите и леглата им почистване и с рициново масло .. грес няма работа никъде там...

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Нед 23 яну 2011 8:53

dj_tuhla написа:Не че са спекли, ами сигурно е постояла колата повечко в автокъщата преди да я вземеш и после ръждата по дисковете ги е изяла неравномерно като си я подкарал.. бас хващам че ако погледнеш дисковете от вътрешната страна ще се хванеш за главата .. а какво значи "гресирах където можах", говорим за разглабяне на апарата, полиране на буталото и цилиндъра и смяна на ремонтен комплект, а водачите и леглата им почистване и с рициново масло .. грес няма работа никъде там...

имах предвид водачите колега. гумички на водачи и бутало са в перфектно състояние и като имах предвид гресирал с силиконов спрей или нещо от този род, от купешките. а за това че повечко е постояла в някоя автокъща си много прав.

Върни се в “Passat”