Неразрешим проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
van476
Автомобил:
Двигател:

Неразрешим проблем със спирачките

Мнениеот van476 » Пон 20 дек 2010 11:48

пи4ове здравеите! имам едно пасат4е 3Б 1999год. 1.9тди АVF мотор....и бе6е автоматик или така наре4ения типтроник...с4упих си скоростите и ме полъгаха малко и ре6их накрая да го направия с ръчни скорости.......имам още два пасата на части и се заех....правих правих...та до сега,когато стана така че с неговото серво на спирачките не става6е,за6тото то е така нареченото (ТАНДЕМ) или не6то такова,то се различава по дулжината на опа6ката към педала-със 1.5см е по дълго от обикновенното и така педалът на спирачката стое6е на три пръста над педалът на съединителят,а бе6е регулиран да е до долу...по на долу не мойе6е да застане,а и не иска6е да се обезвъзду6и. смених го това серво с обикновенно едини4но и сега педалът на спирачката ми е мек и лови от вторият път като цялата система е много добре обезвъзду6ена...АБС после спирачните апарати....помпата на спирачките е нова. АBS работи,но ми свети АSR! ВСИ4КО ДРУГО РАБОТИ! :banghead: имали изход от тая ситуация или треа да играе флекса....части имам но незнам какво да правя! помагаите

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Re: Неразрешим проблем със спирачките

Мнениеот penko_pulev » Пон 20 дек 2010 13:26

Пусти спирачки. Преди два дена смених и аз сервото и вакум помпата на моят AFN 99 г. ЗА да е мек педала знам че трябва да има въздух в системата. Казваш че помпата е чисто нова, но коя помпа е това? На сервото или вакум помпата? Или и двете си работят както трябва? Провери вакум помпата с манометър. Ако е наред вакума който ти прави трябва е между 0,7-0,9 бара. Съшо по пластмасовите тръби от сервото към вакум помпата има един клапан. Провери го дали все още е клапан или си е заминал и поема въздух. Ако пропускам или бъркам нещо нека колегите ме поправят. Поздрави!
ПОправка не видях че мотора ти е AVF така че може и да те лъжа с този от AFN.

van476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van476 » Пон 20 дек 2010 14:02

е това не съм го мерил...6те го премеря...мен ме притеснява данеби да е друг модел сервото и помпата..(сега6ното е от дизел с ръчни скорости)...штото на двоиното беше с някаква помпа със странично пълнене а сегащното е с горно пълнене (помпата на спирачките)където седи на сервото! странното е 4е когато колата е загасена педалът е твърд..а когато запаля става мек...когато го натисна потъва до долу и не спира...ако го напомпам спира..АБС 4ука и работи. ако го напомпам и не го поускам до края е твърд и работи,но колелетата задържат...може ли някои апарат да е блокирал и за това да е така? но когато не съм ги натиснал тия спирачки колата си тръгва по инерция! абе набих си го двоен...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 20 дек 2010 16:40

AVF 99г няма и когато сменя педалите беше ли извадил регулировъ4ната шпилка за сервото от педала на спира4ките?
самото серво не е трябвало да го буташ -само сменяш шпилката и си готов
ASR може да свети защото нямаш комуникация от модула на кутията-трябва да се прекодира софта на мотора и на АBS за ръ4ни скорости
на вагком какво излиза?

van476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van476 » Пон 20 дек 2010 20:53

niks76 написа:AVF 99г няма и когато сменя педалите беше ли извадил регулировъ4ната шпилка за сервото от педала на спира4ките?
самото серво не е трябвало да го буташ -само сменяш шпилката и си готов
ASR може да свети защото нямаш комуникация от модула на кутията-трябва да се прекодира софта на мотора и на АBS за ръ4ни скорости
на вагком какво излиза?

компютрите са прекодирани! сега се замислих за тая шпилка и мислех да я режа ама ще я сменя със тази от автоматика! зна4и ще си върна старото серво и ще сменя шпилката! мерси за идеята! Възможно ли да свети ASR от това че колата няма реглаж? или трябва да се обу4ава ABS на ново? питам за6тото обу4их първо ABS а после компютъра на двигателя....пасата е помпа дюза а купувам 4асти за AVF!!!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 20 дек 2010 21:09

пасат 99 г е AJM или ATJ=116магарета
ASR е 4аст от АBS контролера и ако няма кореспонция между разли4ните модули светва и е неефективен
и ако не е таина ,как прекодира компа за мотора 4е ми е любопитно и си мисля 4е нищо не си направил 8)

van476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van476 » Вто 21 дек 2010 0:39

niks76 написа:пасат 99 г е AJM или ATJ=116магарета
ASR е 4аст от АBS контролера и ако няма кореспонция между разли4ните модули светва и е неефективен
и ако не е таина ,как прекодира компа за мотора 4е ми е любопитно и си мисля 4е нищо не си направил 8)

ами колега взех един компиутър от дизел (помпа диуза) които междуругото е по малък на размер от оригиналният(автоматик),сложих го ни буксите и викнах един шперц дето им разбира и през буксата на теста с лаптоп ми вкара някакви кодове.....и няма6е стартер честно казано......та порови се пи4ът и ми каза 4е трябва да си вържа два кабела на късо(двете кръгли букси,които се вклиучват на автоматика...та едната от тях е на степера- два от кабелите и ги дадох на късо- кафиави са. колата запали с клиуча и не свете6е нито една лампа,преди това да се слу4и тоя пи4 идва пак и тогава пробвахме да обучиме оригиналния компиутър ама не стана...не се програмирал този..ТАААА тогава ми обу4и и ABS!!!! после ми обу4и ECU!!! това проблем ли е?? да не трябва отново да се обучава ABS? Еи хора това си е преживяване!!!!!

van476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van476 » Пет 04 фев 2011 22:29

е направих го тоя пасат....така както каза колегата......взима6 едно флекс4е и реже6 педала от автоматика-тои от долу е същиат като за ръчка....с оригиналното серво и помпа......става си все едно е от там....иначе вече го карам и му направих 5-6000 километра...сложих му скорости от пасат с 1 червено I и са ми гори към 6-7 извън градско и 8-9 градско...... :applause:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 04 фев 2011 23:17

без да се засягаш ,ама аз на това рязане му викам "побългаряване" и после що колите нов внос са по за препочитане 8)

Върни се в “Passat”