Проблем с вентилатора на парното на пасат B3 - Решен!
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с вентилатора на парното на пасат B3 - Решен!
проблема е следния: много слабо работи вентилатора.сменил съм и почистил цялата система на парното:въздуховодите и другите неща защтото сменях радиаторa на парното.оправих и клапите.надявах се че ще духа по силно но пак е изклучително слабо.така си е откакто го купих преди няколко години.някои знае ли къде е проблема? благодаря предварително.
Последна промяна от burgazliqta2 на Вто 06 яну 2009 15:39, променено общо 1 път.
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: имам проблем с вентилатора на парното на пасат B3
не е проблема във вентолатора.сега го сравних с друг такъв и двата си работят добре.немога да разбера къде е проблема.духа съвсем слабо през въздуховодите. ако някои има същия проблем и го е оправил да сподели.
а в краката и на стъклото духа ли по-силно или пак е слабо ?
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
пак е слабо.няма значение къде духа.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Виж колко волта идват на вентилатора когато плъзгача е на 4.
Данеби да те бъзика инсталацията.
Данеби да те бъзика инсталацията.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Също така ако не си гледал откъм двигателя под пластмасовия капак при чистачките има една решетчица (при някои е и филтър) на входа на въздуховода - провери тя да не е задръстена с мизерия и затова да не иска да върти добре.Другата алтернатива е да е ниско напрежението на вентилатора - както е казал колегата като е на 4 копчето премери какво има на вентилатора.
Успех!
Успех!
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
решетката е чиста ,а напрежението ще го проверя.дано е от него.мерси.а какво трябва да е напрежението?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами...около 11.5-12V при незапалена кола.По принцип акумулатора напълно зареден трябва да дава 13.2 ама има пад по инсталацията и напрежението пада и от натоварването.Както предполагам се сещаш и сам трябва да го мериш като си спазил няколко условия :
-колата трябва да е на контакт
-пускаш си вентилатора на парното на 4 от копчето
-добре е вентилатора да си е включен в куплунга (за да има консумация и да ти е првилно измерването понеже ако няма товар непрежението може да си е както трябва а само с товар да се губи).
длъжен съм да те предупредя ако си с климатроник пък и за колегите които са с климатроник - това измерване при нас не става понеже вентилатора се управлява от ШИМ (широчинно-импулсен модулатор) и там се разхожда импулсно напрежение и уреда пише глупости.
Успех!
-колата трябва да е на контакт
-пускаш си вентилатора на парното на 4 от копчето
-добре е вентилатора да си е включен в куплунга (за да има консумация и да ти е првилно измерването понеже ако няма товар непрежението може да си е както трябва а само с товар да се губи).
длъжен съм да те предупредя ако си с климатроник пък и за колегите които са с климатроник - това измерване при нас не става понеже вентилатора се управлява от ШИМ (широчинно-импулсен модулатор) и там се разхожда импулсно напрежение и уреда пише глупости.
Успех!
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
нямам климатроник.мерси за съвета.отговор тези дни.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
днес замерих инсталацията.акумулатор-11,6.преди да влезе в вентилатора 10,6-11.това ми се струва че е нормално.нямам идея къде е проблема.скоро пак ще разглобявам всичко.мисля си,че клапата която се намира във въздуховода непосредствено след вентилатора която затваря нацяло въздуха(1.....0) от копчето когато се завърти може евентуално да ми прави проблем.но това е почти изклучено.никои ли е нямал такъв проблем? благодаря за съветите.
Аз искам да използвам темата на колегата за моя "проблем"
Когато е на 1 или 2 парното се чува "свирене". Преди ми се е случвало на два кадета, ама не вярвах че и на пасатора може да се получи същия проблем. От какво може да е?
Когато е на 1 или 2 парното се чува "свирене". Преди ми се е случвало на два кадета, ама не вярвах че и на пасатора може да се получи същия проблем. От какво може да е?