Какви са най-високите гуми, които мога да си сложа на моя Пасат (2000-та година, комби)? Колата ми е нова и е адски ниска, а ми се налага да я карам по една поляна, по която си стигам до къщата. Лифт няма да й правя, дори и да е възможно, но поне с някакви гуми да я вдигна малко...
Най-високите гуми за пасат Б5?
Най-високите гуми за пасат Б5?
Здравейте,
Какви са най-високите гуми, които мога да си сложа на моя Пасат (2000-та година, комби)? Колата ми е нова и е адски ниска, а ми се налага да я карам по една поляна, по която си стигам до къщата. Лифт няма да й правя, дори и да е възможно, но поне с някакви гуми да я вдигна малко...
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за да е ниска тая кола,значи гумите не са единствената причина.ако вземеш по-високи ще опират(както предполагам).големите и груби гуми си имат недостатъци,натоварват повече окачването...както дадоха пример за 205/70/15.. такива кютуци със сигурност ще ти донесат неприятности.провери пружините,възможно е да са спортни и от там колата да е ниска.ако е така смени тях и си карай със 195/65/15 без проблем.....
gas написа:за да е ниска тая кола,значи гумите не са единствената причина.ако вземеш по-високи ще опират(както предполагам).големите и груби гуми си имат недостатъци,натоварват повече окачването...както дадоха пример за 205/70/15.. такива кютуци със сигурност ще ти донесат неприятности.провери пружините,възможно е да са спортни и от там колата да е ниска.ако е така смени тях и си карай със 195/65/15 без проблем.....
И аз карам В5 комби, като от Германия си пристигна с гуми 205 на джанти 16, но въпреки това е ниско. После видях друг В5, на 15-ки, който видимо беше по-висок. Оказа се, че проблема при мене е в спортните пружини ...
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
гуми по каталог
Не слагай различни гуми от предписаните от производителя!
Намери, или книжката или някъде по колата(на моята под капачката за бензин има таблица за вида и налягането на гумите)
Първоначално бях сложил две нови гуми останали ми от Вектрата и Пасата се люлееше по завоите!!!
Намери, или книжката или някъде по колата(на моята под капачката за бензин има таблица за вида и налягането на гумите)
Първоначално бях сложил две нови гуми останали ми от Вектрата и Пасата се люлееше по завоите!!!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
195/65/R15 според мен си е добре,ако сложиш по големи рискуваш да качиш разхода със сигурност и на завой да ти опират в крайщата на подкалниците , а на дупки и спящи полицай ще се удря гумата дирекно в самия подкалник.Така че по добре виж варианта със смяна на пружините или с някакъви подложки,един приятел така си дигна мерцедеса отпред с подложки че му опираха гумите в подкалниците,но тпри него случея беше че той си бе сложил по голям цолаж и ниско профилни гуми.Така че решавай сам,Успех