Бутоните за управление на стъклата са монтирани в кората на вратата.
Възможно ли е да монтирам вътрешни дръжки за вратите с бутони за стъклата т.е. дали няма да има проблем при монтажа ?
Ел. стъкла
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за самия монтаж незная дали ще имаш проблем но предполагам че ще ти се появи тъкъв в последствие ако си намислил да ползваш малките бутончета за вграждане в дръжките (както е оригинално направено в някои модели).Проблема е че (съдейки по местоположението на бутоните) струвамисе нямаш "комфорт модул" и бутоните ти управляват директно силовата верига на двигателите което ще е задача непосилна за малките бутони .Евентулано решение в този случай е използването на междинни релета.
Ел. стъкла
GEORGI_VR написа:за самия монтаж незная дали ще имаш проблем но предполагам че ще ти се появи тъкъв в последствие ако си намислил да ползваш малките бутончета за вграждане в дръжките (както е оригинално направено в някои модели).Проблема е че (съдейки по местоположението на бутоните) струвамисе нямаш "комфорт модул" и бутоните ти управляват директно силовата верига на двигателите което ще е задача непосилна за малките бутони .Евентулано решение в този случай е използването на междинни релета.
Къде да търся този комфорт модул . Доколкото знам е някъде под задните седалки . Искам да проверя дали го имам за да не се занимавам евентуално с релета .
П.П.
Бутоните са същите като на снимката приложена от колегата
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото знам оригинално монтирания "Комфорт модул" наистина е някъде под задните седалки но немога да съм сигурен защото и аз нямам.Като гледам бутоните съм 99 % сигурен че и ти нямаш.И всепак може да проввериш това доста лесно без да го търсиш.Необходимо е да включиш габарити за да ти светнат светодиодите вградени в бутоните.След това отваряй и затваряи стъклото на дясната врата от бутона който е на твоята врата.Ако в една от двете посоки светодиода на дясната врата угасва значи си с директно управление и нямаш "комфорт модул".Не се притеснявай от това че гасне това не е дефект а ефект от конструкцията на бутона и схемата на свързване.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
можеш да сложиш малки бутони но добавяш и релета
Последна промяна от niks76 на Пет 18 авг 2006 21:14, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз имам някои такива съмнения понеже и моя е италианец, единственото обаче което ме озадачава е че доста се разминават отворите на бутоните спрямо местоположението на дръжката за механичния джам което следва да рече че са сменяли и цялата кора на вратата което малко ме съмнява...но може и това да се е случило.От друга страна ел. инсталацията за управление никак неми прилиа на марка VW