Ел. стъкла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Ел. стъкла

Мнениеот niviat » Чет 17 авг 2006 10:17

Бутоните за управление на стъклата са монтирани в кората на вратата.
Възможно ли е да монтирам вътрешни дръжки за вратите с бутони за стъклата т.е. дали няма да има проблем при монтажа ?

GEORGI_VR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GEORGI_VR » Чет 17 авг 2006 19:56

за самия монтаж незная дали ще имаш проблем но предполагам че ще ти се появи тъкъв в последствие ако си намислил да ползваш малките бутончета за вграждане в дръжките (както е оригинално направено в някои модели).Проблема е че (съдейки по местоположението на бутоните) струвамисе нямаш "комфорт модул" и бутоните ти управляват директно силовата верига на двигателите което ще е задача непосилна за малките бутони .Евентулано решение в този случай е използването на междинни релета.

Потребителски аватар
_WV_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _WV_ » Чет 17 авг 2006 20:38

така и така темата е за бутони за ел стъкла,та да питам-тези въпросните бутони,които се монтират на кората на вратата,продават ли се някъде нови?Изображение

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Ел. стъкла

Мнениеот niviat » Пет 18 авг 2006 8:47

GEORGI_VR написа:за самия монтаж незная дали ще имаш проблем но предполагам че ще ти се появи тъкъв в последствие ако си намислил да ползваш малките бутончета за вграждане в дръжките (както е оригинално направено в някои модели).Проблема е че (съдейки по местоположението на бутоните) струвамисе нямаш "комфорт модул" и бутоните ти управляват директно силовата верига на двигателите което ще е задача непосилна за малките бутони .Евентулано решение в този случай е използването на междинни релета.

Къде да търся този комфорт модул . Доколкото знам е някъде под задните седалки . Искам да проверя дали го имам за да не се занимавам евентуално с релета .
П.П.
Бутоните са същите като на снимката приложена от колегата

GEORGI_VR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GEORGI_VR » Пет 18 авг 2006 20:44

Доколкото знам оригинално монтирания "Комфорт модул" наистина е някъде под задните седалки но немога да съм сигурен защото и аз нямам.Като гледам бутоните съм 99 % сигурен че и ти нямаш.И всепак може да проввериш това доста лесно без да го търсиш.Необходимо е да включиш габарити за да ти светнат светодиодите вградени в бутоните.След това отваряй и затваряи стъклото на дясната врата от бутона който е на твоята врата.Ако в една от двете посоки светодиода на дясната врата угасва значи си с директно управление и нямаш "комфорт модул".Не се притеснявай от това че гасне това не е дефект а ефект от конструкцията на бутона и схемата на свързване.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 18 авг 2006 21:00

Мда това са допълнително вграждани ел стъкла по всяка вероятност италианише... Моята е със същитте бутони и наскоро отварях едната врата да поремонтирам и си личи как доипълнително са изрязвали за да се сложат бутоните. Колегата също е прав бутоните директно управляват стъклата.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 18 авг 2006 21:08

можеш да сложиш малки бутони но добавяш и релета

Последна промяна от niks76 на Пет 18 авг 2006 21:14, променено общо 1 път.

GEORGI_VR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GEORGI_VR » Пет 18 авг 2006 21:13

И аз имам някои такива съмнения понеже и моя е италианец, единственото обаче което ме озадачава е че доста се разминават отворите на бутоните спрямо местоположението на дръжката за механичния джам което следва да рече че са сменяли и цялата кора на вратата което малко ме съмнява...но може и това да се е случило.От друга страна ел. инсталацията за управление никак неми прилиа на марка VW :lol:

Върни се в “Passat”