Малък инцидент с вратата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

Малък инцидент с вратата

Мнениеот krasi_68rz » Пет 04 мар 2011 8:11

Здравейте колеги, става въпрос за шофьорската врата,колата е Б5 1.9тди.Та значи на скоро отварям да излизам от колата и имаше силен вятър не успях да я задържа и тя така се разтвори че само дето не изхвръкна.И сега стърже и смъква боята на калника при отваряне ,закачаго не по цялата дължина около 3см.обхваща,това е от средата на вратата малко по на доло.Вратата малко е провиснала с около 0.5мм,като я повдигна с натиск не закача калника но е и малко флътнала като че ли на вътре.Въпросът ми е от къде става регулировката има някакви болтове с глави но не за 6тограми ,като звезди са,от пантите на самата врата или от към окачването на самата греда се регулира нещо.Моля за мнения,и как става това!Бих отишал на майстор но тук са все много заети смятат го за дреболия.Благодаря ви предварително :bowdown .

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Малък инцидент с вратата

Мнениеот kirhadj » Пет 04 мар 2011 9:25

Имаше тема по въпроса. Потърси я. Май беше в раздел "Направи си сам", но не съм сигурен.

п.п. Намерих я.
viewtopic.php?f=6&t=167579

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Пет 04 мар 2011 9:30

krasi_68rz написа:Здравейте колеги, става въпрос за шофьорската врата,колата е Б5 1.9тди.Та значи на скоро отварям да излизам от колата и имаше силен вятър не успях да я задържа и тя така се разтвори че само дето не изхвръкна.И сега стърже и смъква боята на калника при отваряне ,закачаго не по цялата дължина около 3см.обхваща,това е от средата на вратата малко по на доло.Вратата малко е провиснала с около 0.5мм,като я повдигна с натиск не закача калника но е и малко флътнала като че ли на вътре.Въпросът ми е от къде става регулировката има някакви болтове с глави но не за 6тограми ,като звезди са,от пантите на самата врата или от към окачването на самата греда се регулира нещо.Моля за мнения,и как става това!Бих отишал на майстор но тук са все много заети смятат го за дреболия.Благодаря ви предварително :bowdown .

колега има решение на проблема само при тиникиджия ще ти кажа защо значи по това което виждам че си писъл от силата на вятъра са е запретнала вратата и сигорно са е разсцентровала кадето е фаната за купето просто ще ти я пасне такъв изръз имат тиникиджйте аз имах проблем преди с един двуврат голф беше ми пропаднала вратата и ми я пасна тиникиджията и стана както трябва да е поздрави дано съм ти помогнал :drunk

Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_68rz » Съб 05 мар 2011 14:05

Golf6000 написа:
krasi_68rz написа:Здравейте колеги, става въпрос за шофьорската врата,колата е Б5 1.9тди.Та значи на скоро отварям да излизам от колата и имаше силен вятър не успях да я задържа и тя така се разтвори че само дето не изхвръкна.И сега стърже и смъква боята на калника при отваряне ,закачаго не по цялата дължина около 3см.обхваща,това е от средата на вратата малко по на доло.Вратата малко е провиснала с около 0.5мм,като я повдигна с натиск не закача калника но е и малко флътнала като че ли на вътре.Въпросът ми е от къде става регулировката има някакви болтове с глави но не за 6тограми ,като звезди са,от пантите на самата врата или от към окачването на самата греда се регулира нещо.Моля за мнения,и как става това!Бих отишал на майстор но тук са все много заети смятат го за дреболия.Благодаря ви предварително :bowdown .

колега има решение на проблема само при тиникиджия ще ти кажа защо значи по това което виждам че си писъл от силата на вятъра са е запретнала вратата и сигорно са е разсцентровала кадето е фаната за купето просто ще ти я пасне такъв изръз имат тиникиджйте аз имах проблем преди с един двуврат голф беше ми пропаднала вратата и ми я пасна тиникиджията и стана както трябва да е поздрави дано съм ти помогнал :drunk
Благодаря приятели,точно и така и стана насочиха ме към един тенекеджия,и оня като я хвана от долния край и бавно взе да я повдига на горе,малко ми призля scare ама се оправи.Сега само трябва да се смени горния чоп на пантата че там хлопа малко луфт има :banana Желая ви успех.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 09 мар 2011 11:09

На голф 2 и 3 става с повдигане, ама на пасат 5 не е препоръчително. Що трябва да се кривят тенекийте, като си има начин за т'ва, че даже и работи.

Ама ако и аз бях тенекеджия и ми дойде някой за тая работа, и аз щях да я напъна отдолу и к'вото стане. Неприятното с напъването е, че е временно решение. Пак ще провисне щото материала страда от умора.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 09 мар 2011 12:16

brum написа:На голф 2 и 3 става с повдигане, ама на пасат 5 не е препоръчително. Що трябва да се кривят тенекийте, като си има начин за т'ва, че даже и работи.

Ама ако и аз бях тенекеджия и ми дойде някой за тая работа, и аз щях да я напъна отдолу и к'вото стане. Неприятното с напъването е, че е временно решение. Пак ще провисне щото материала страда от умора.

Става виждал съм на Б5 даже се смеех отначалото ! mhihi

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 09 мар 2011 12:40

Че става - става. Казъл съм, че не е препоръчително. Разликата между голфа (2 и 3) и пасата (Б5) е, че на голфа пантите са заварени за купето, а на пасата са закачени с болтове и подлежат на регулиране.

Върни се в “Passat”