Днес свалих заден десен колан, за да гледам нещо под него. Оставих го върху седалката и когато дойде време да го слагам обратно - установих, че се е фиксирал към някъкво положение и не помръдва

. Опитах да го движа в посока "прибиране" - става, опитах да го извадя - вече се фиксира към новото положение. Убеден, че е нещо лесно (така и се оказа) пробвах 8-10 пъти и накрая коланът просто свърши и нямаше мърдане ни напред, ни назад

. Изнервих се и взех да ръчкам от тук, от там, но нищо не помръдна. Точно тогава ми дойде идиотската идея да го разглобя

. Махнах капачето от едната страна и оттам със свистене изскочи пружината (едва не ми сряза лицето), нави се на кълбо докато аз гледах тъпо

. Не Ви съветвам да правите такава глупост - по никакъв начин не помага за "разфиксирането" на колана. Отне ми час и половина да го навия обратно в леглото, да не говорим за нарязаните пръсти, сецнатия кръст и нервите

.
Решението за случаят с фиксирането е доста по-просто: изправете колана до водоравно положение, такова каквото заема като се монтира в колата ... и всичко се оправя

. Пиша го, за да не сглупи някой по същия начин.