Предно стъкло за Пасат Б4
Предно стъкло за Пасат Б4
Здарвейте колеги.Днес се появи една много лоша пукнатина на предното стъкло и ще трябва да го сменям.Колата е Пасат Б4 95г.Въпроса ми е имате ли представа каква е цената като ново и заслужава ли да търся стъкло от някоя кола за части?Ще съм благодарен ако някой продава или ме насочи от къде да си купя.Поздрави.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Предно стъкло за Пасат Б4
потърси оригинално втора ръка. за истинско ново ще те заболи главата...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Кобра-Враца-110 лв. с монтажа.Преди година го сменях,даже имах и бонус-затъмнено в горния край!
- pe6kata
- VW експерт
еднакви са, като писах за оригинално здраво, втора ръка, имах в предвид че е за предпочитане пред такова ново. Успех 

- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
110 китайско-130 европейско с лента----поне такива бяха цените преди 2 год когато сменях моето-б4 95год.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм за 2-рата ръка. В кобрата смених стъкло на задна лява врата с по скъпиия вариант който беше Турски (по евтиния беше китайски) и сега като карам с над 100 чувам духане от него. По добре 2-ра ръка оригинално отколкото сегашно ново.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
По добре оригинално! Виж някой колега с кола за части! Но си направи сметката колко ще струва демонтажа му и монтажа на твоята кола!
- pe6kata
- VW експерт
разликата спрямо тия евтините, новите е в здравината и прозрачността и това да не изкривява. Ако не се лъжа оригинално стъкло беше доста над 300евро. Свалянето на стъкло от кола е грижа на продавача, не твоя. Лепи се с полиуретаново лепило за стъкло- новол, вюрт... 15-20лв е опаковката...
въпреки че си взех 2 пасата, нямам предно стъко за продаване, де не ме обвини някой в пристрастност
новото си е ново, само когато става въпрос за истинско. във всички останали случаи няма нищо по-добро от оригинална здрава част, пък било то и ползвана
въпреки че си взех 2 пасата, нямам предно стъко за продаване, де не ме обвини някой в пристрастност

новото си е ново, само когато става въпрос за истинско. във всички останали случаи няма нищо по-добро от оригинална здрава част, пък било то и ползвана

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз преди няколко месеца сменях предно стъкло на моя б4 ново най-евтино намерих за 135лв с монтажа и ново уплътнение даже е с затъмнение отгоре.Тай че си прецени 

Pe6ka със сигурност ли става стъкло от Б 3-ка,тъй като такива има пвече за части.Първо ще опитам да си намеря оригинално 2-ра ръка и като краен вариант ще ходя за ново.Колко би ми струвал само монтажа
И някой знае ли къде се предлагат такива услуги.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с китайско предно стъкло. Никакви изкривявания, напълно гладко и със затъмнена горна ивица. Според мен не са лоши стъклата. Проблема се оказа в монтажа. При ветровито време духа през стъклото и като цяло влиза шум отвън. Вода не капи но духа. Има вибрация в самото стъкло и при определени обороти се усилваха и вибрираше огледалото за задно виждане, та се размазваше образа като гледаш. Като отидох за рекламация се оказа, че гаранцията важи, само ако протече вода. И думите на майстора бяха, цитирам:
Проблема е, че нищо не може да се направи по този проблем.
За да разбера откъде духаше, облепих около стъклото с хартиено тиксо. И така в продължение на един месец сигурно, отлепвах по-малко от тиксото и си шофирах. Като почна да духа отново го разбрах горе долу от къде пропуска и го запуших.
Проблема е, че нищо не може да се направи по този проблем.

За да разбера откъде духаше, облепих около стъклото с хартиено тиксо. И така в продължение на един месец сигурно, отлепвах по-малко от тиксото и си шофирах. Като почна да духа отново го разбрах горе долу от къде пропуска и го запуших.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bachest написа:Аз съм с китайско предно стъкло. Никакви изкривявания, напълно гладко и със затъмнена горна ивица. Според мен не са лоши стъклата. Проблема се оказа в монтажа. При ветровито време духа през стъклото и като цяло влиза шум отвън. Вода не капи но духа. Има вибрация в самото стъкло и при определени обороти се усилваха и вибрираше огледалото за задно виждане, та се размазваше образа като гледаш. Като отидох за рекламация се оказа, че гаранцията важи, само ако протече вода. И думите на майстора бяха, цитирам:
Проблема е, че нищо не може да се направи по този проблем.![]()
Колега защо реши че не е от стъклото ? Ако стъклото не е със съвсем точни размери и оттам да идва духането?
Затова съм за идеята че е по добре старо но оригинално отколкото ново. Колкото нови неща съм взел толкова пъти съм останал разочарован.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
pe6kata написа:еднакви са, като писах за оригинално здраво, втора ръка, имах в предвид че е за предпочитане пред такова ново. Успех
Eднакви са

Проблема е решен/може би временно/.Вчера извиках човек който дойде на място и ми залепи стъклото.Спуканото беше около 20см.Доста добре стана и ако човек не знае няма да забележи.Благодаря на всички колеги за мненията по темата.