Предно стъкло за Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lal70
Автомобил:
Двигател:

Предно стъкло за Пасат Б4

Мнениеот lal70 » Пон 04 апр 2011 17:13

Здарвейте колеги.Днес се появи една много лоша пукнатина на предното стъкло и ще трябва да го сменям.Колата е Пасат Б4 95г.Въпроса ми е имате ли представа каква е цената като ново и заслужава ли да търся стъкло от някоя кола за части?Ще съм благодарен ако някой продава или ме насочи от къде да си купя.Поздрави.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Предно стъкло за Пасат Б4

Мнениеот pe6kata » Пон 04 апр 2011 17:49

потърси оригинално втора ръка. за истинско ново ще те заболи главата...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 04 апр 2011 18:39

Кобра-Враца-110 лв. с монтажа.Преди година го сменях,даже имах и бонус-затъмнено в горния край!

Потребителски аватар
lal70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lal70 » Пон 04 апр 2011 19:56

А стъклото дали е същото като на Б 3-ката?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 04 апр 2011 20:19

еднакви са, като писах за оригинално здраво, втора ръка, имах в предвид че е за предпочитане пред такова ново. Успех :да:

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Пон 04 апр 2011 20:27

110 китайско-130 европейско с лента----поне такива бяха цените преди 2 год когато сменях моето-б4 95год.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Пон 04 апр 2011 20:51

И аз съм за 2-рата ръка. В кобрата смених стъкло на задна лява врата с по скъпиия вариант който беше Турски (по евтиния беше китайски) и сега като карам с над 100 чувам духане от него. По добре 2-ра ръка оригинално отколкото сегашно ново.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пон 04 апр 2011 21:03

По добре оригинално! Виж някой колега с кола за части! Но си направи сметката колко ще струва демонтажа му и монтажа на твоята кола!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 04 апр 2011 21:16

разликата спрямо тия евтините, новите е в здравината и прозрачността и това да не изкривява. Ако не се лъжа оригинално стъкло беше доста над 300евро. Свалянето на стъкло от кола е грижа на продавача, не твоя. Лепи се с полиуретаново лепило за стъкло- новол, вюрт... 15-20лв е опаковката...
въпреки че си взех 2 пасата, нямам предно стъко за продаване, де не ме обвини някой в пристрастност :lol:

новото си е ново, само когато става въпрос за истинско. във всички останали случаи няма нищо по-добро от оригинална здрава част, пък било то и ползвана :?

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 04 апр 2011 21:31

Колега аз преди няколко месеца сменях предно стъкло на моя б4 ново най-евтино намерих за 135лв с монтажа и ново уплътнение даже е с затъмнение отгоре.Тай че си прецени :beer

Потребителски аватар
lal70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lal70 » Вто 05 апр 2011 6:50

Pe6ka със сигурност ли става стъкло от Б 3-ка,тъй като такива има пвече за части.Първо ще опитам да си намеря оригинално 2-ра ръка и като краен вариант ще ходя за ново.Колко би ми струвал само монтажа :?: И някой знае ли къде се предлагат такива услуги.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Вто 05 апр 2011 15:55

Аз съм с китайско предно стъкло. Никакви изкривявания, напълно гладко и със затъмнена горна ивица. Според мен не са лоши стъклата. Проблема се оказа в монтажа. При ветровито време духа през стъклото и като цяло влиза шум отвън. Вода не капи но духа. Има вибрация в самото стъкло и при определени обороти се усилваха и вибрираше огледалото за задно виждане, та се размазваше образа като гледаш. Като отидох за рекламация се оказа, че гаранцията важи, само ако протече вода. И думите на майстора бяха, цитирам:
Проблема е, че нищо не може да се направи по този проблем. :lol:

За да разбера откъде духаше, облепих около стъклото с хартиено тиксо. И така в продължение на един месец сигурно, отлепвах по-малко от тиксото и си шофирах. Като почна да духа отново го разбрах горе долу от къде пропуска и го запуших.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 06 апр 2011 19:42

bachest написа:Аз съм с китайско предно стъкло. Никакви изкривявания, напълно гладко и със затъмнена горна ивица. Според мен не са лоши стъклата. Проблема се оказа в монтажа. При ветровито време духа през стъклото и като цяло влиза шум отвън. Вода не капи но духа. Има вибрация в самото стъкло и при определени обороти се усилваха и вибрираше огледалото за задно виждане, та се размазваше образа като гледаш. Като отидох за рекламация се оказа, че гаранцията важи, само ако протече вода. И думите на майстора бяха, цитирам:
Проблема е, че нищо не може да се направи по този проблем. :lol:

За да разбера откъде духаше, облепих около стъклото с хартиено тиксо. И така в продължение на един месец сигурно, отлепвах по-малко от тиксото и си шофирах. Като почна да духа отново го разбрах горе долу от къде пропуска и го запуших.

Колега защо реши че не е от стъклото ? Ако стъклото не е със съвсем точни размери и оттам да идва духането?
Затова съм за идеята че е по добре старо но оригинално отколкото ново. Колкото нови неща съм взел толкова пъти съм останал разочарован.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 07 апр 2011 21:49

pe6kata написа:еднакви са, като писах за оригинално здраво, втора ръка, имах в предвид че е за предпочитане пред такова ново. Успех :да:

Eднакви са :да: , а тук viewtopic.php?f=48&t=116886 има избор измежду 4-ри Б3, в т.ч. със затъмнена лента. Лепенето и монтаж на ново външно уплътнение е около 35-37 лв в Кобра, по цени от преди ок 1.5 г.

Потребителски аватар
lal70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lal70 » Пет 08 апр 2011 17:09

Проблема е решен/може би временно/.Вчера извиках човек който дойде на място и ми залепи стъклото.Спуканото беше около 20см.Доста добре стана и ако човек не знае няма да забележи.Благодаря на всички колеги за мненията по темата. :beer

Върни се в “Passat”