todval написа:Аз имах същия проблем , постоянно имах вода на пода в краката на шофьора. Даже зимата ми замръзваше стелката за мокета. Бях проверил всички места откъдето можеше да влиза-врата,предно стъкло, жило за преден капак, тапи по пода.Най накрая открих че влиза под кутията на филтъра за купето и от там през вентилатора по въздуховода та на пода под мокета. Фабрично тази кутия е хваната само от двете срещуположни страни с пластмасови фиксатори с винтчета.Явно с времето пластмасата се покривява, а и уплътнението от долу старее.Малко силикон ми свърши работа.Дано откриеш окъде влиза, успех!
Теоретично поне,това е невъзможно.Ако влиза вода от там,тя ще изтича през тръбичката за конденза на климатичния радиатор,понеже той е веднага след вентилатора и най-долната точка на системата е именно тавичката за конденза,която ще изведе водата обратно извън купето.Ако конденза е бил позапушен и е влизала доста вода,която той не е успявал да поеме,съм склонен да се съглася,ама дебита на тази тръбичка е няколко литра вода за минута ако не е запушена и трябва доста вода да е влизала от там.
Не може да прелива и покрай самия вентилатор,защото той има една гумена г-ра на себе си ,с която се лепва към корпуса на тялото.
По повод самата кутия за филтъра - под пластмасовия и ръб от долу,трябва да има оплътнение,което е доста дебело (около 1см) и именно то пази да не влиза вода.По-скоро то се е одървило и е започнала да влиза вода навътре.
Случвало се е при сериозни наводнявания на отсега при филтъра,да влиза вода през сямия филтър (събира се много вода там и прелива над ръба на кутията директно в кожуха на парното). Тогава тече и на още едно друго място,освен изброените по-горе от колегите - през жилото за километража или тапата,която седи там на стената с коша,а от там тече направо вътре при педалите и всичко става във вода от шофьорската страна.