Ускорение на пасат б5 (променливо)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Ускорение на пасат б5 (променливо)

Мнениеот Svetlioman » Вто 03 май 2011 20:01

здравеите колеги известно време,забелязвам пасатко(афн) на моменти върви как си трябва на моменти леко е муден,направими впечатление ,вечер или когато е по студенко е щурав,а на моменти, когато е топло примерно леко е муден на мен ми се струва дебитомерче маи или кулера прави номерцата.

Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

Re: Ускорение на пасат б5 (променливо)

Мнениеот krasi_68rz » Сря 04 май 2011 17:53

Svetlioman написа:здравеите колеги известно време,забелязвам пасатко(афн) на моменти върви как си трябва на моменти леко е муден,направими впечатление ,вечер или когато е по студенко е щурав,а на моменти, когато е топло примерно леко е муден на мен ми се струва дебитомерче маи или кулера прави номерцата.

И моя е със същия мотор аз го забелязах при мен същия проблем,но самоче при мен в студено време тази зима особенно беше кошмарно тръгва и забива скоро ще го включим да видя какво ще излезе.Ще проследя темата ти но опиши на колегите нещо по-вече за колата си,година кончета ит.н.Успех!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 04 май 2011 18:11

Svetlioman написа:здравеите колеги известно време,забелязвам пасатко(афн) на моменти върви как си трябва на моменти леко е муден,направими впечатление ,вечер или когато е по студенко е щурав,а на моменти, когато е топло примерно леко е муден на мен ми се струва дебитомерче маи или кулера прави номерцата.

И моя (същия като твоя) е една идея по-муден,като загрее и околната температура е над 30гр
сещаш се защо-стоковия куулер е малък и е забит на място дето не се обдухва най-добре.

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Сря 04 май 2011 18:19

колата не ми харчи масло кои знае колко около 500-700грама на 10 000хил. а днес един приятел с а4 2.5тди ми каза ,че има голяма вероятност да е пален с масло и да не охлажда добре, и ако съм имал време да сваля корите и подкалника, да му направя профилактика,или да съм си взел от някоя морга кулер ,от мерцедес 2.5 кулер бил доста подходящ ,за пасата(просто идеята е да има повече въздух до кулера ,че тои наистина е забутан буквално).

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 04 май 2011 18:27

Svetlioman написа:... пален с масло...

Човек!
От една граматична грешка се вкарах в ебати размислите... Как може да се пали двигател с масло... ?! :eyecrazy :gruebel

Четете ей тук.
Но не е лошо да си видите и вискосъединителите на перките... :041:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 04 май 2011 18:37

Svetlioman написа:колата не ми харчи масло кои знае колко около 500-700грама на 10 000хил. а днес един приятел с а4 2.5тди ми каза ,че има голяма вероятност да е пален с масло и да не охлажда добре, и ако съм имал време да сваля корите и подкалника, да му направя профилактика,или да съм си взел от някоя морга кулер ,от мерцедес 2.5 кулер бил доста подходящ ,за пасата(просто идеята е да има повече въздух до кулера ,че тои наистина е забутан буквално).

Извади долния маркуч от куулера и виж колко масло ще изтече(напиши и тук).Ако ти се занимава-свали го и го измий добре отвън и отвътре с обезмаслител и пароструйка.Осезаема разлика няма да намериш ако не е бил затлачен отвън и отвътре.
п.п.на някои коли( и особено при Q7 и Туарег се вижда много добре)има решетка в подкалника-да отвежда въздуха навън-при нас няма :banghead:

Върни се в “Passat”