Пасат с/у Авенсис

Техническа и сервизна информация за Passat
batbozho
Автомобил:
Двигател:

Пасат с/у Авенсис

Мнениеот batbozho » Съб 14 окт 2006 19:05

Здравеите,имам една молба-другата седмица ще си купувам кола.(досега съм карал Лада :D )Спрял съм се на един Пасат-5 и на една Тoyota Avensis.И двете са 98 год.,дизел,комби.Много са запазени и незнам коя да взема.И двете ще ми легнат еднакви пари горе-долу след обслужването.Тойотата е с бордови комп. и задни ел. стъкла повече.Пасата е от познат и е с 4 нови зимни и 4 нови летни гуми +CD-MP3-Sony.
Абе лудница и незнам какво да правя,даите моля ви мнения и препоръки.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 14 окт 2006 19:18

Е те тук ако се намери някой да каже-взимай Тойотата значи сме много зле като форум :lol: Сега сериозно,тойотката със сигурност е 90кс така че ако пасата е 110 няма какво повече да говорим. А и като цяло пасат тази година е по-скъп от тойота та не виждам ако са на една цена какво има да се чудиш? И накрая-един комшия скоро си взе една такава тойото и честно да си кажа..... не ме кефи много така че твърдо съм за пасатора !

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 14 окт 2006 19:20

принципно погледнато е опасно да се допитваш за VW срещу 'нещо" в форум на VW ама все пак..... ще приемем , че няма да има предубедени ..... Авенсиса хич не е за изхвърляне ама как да пропуснеш "вятъра" пасат..... даже ако са еднакви в всичко аз бих си взел пасата ако не друго ,поне заради произхода - щом е от познат ( защото ако този познат е един мърляч едва ли ще го споменеш като евентуален + , а това е важно )

batbozho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batbozho » Съб 14 окт 2006 19:21

Забравих да кажа че и двете са 90 конски сили.От познати знам че тойотата гори много малко,а пасата незнам как гори.Абе незнам кво да правя.Допитвам се тук и очаквам реални мнения защото има вероятност да остана доста дълго тук :D

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 14 окт 2006 19:30

Хм 90 коня за пасат комби не са нещо особенно ( то аз с моите 75 какво ли говоря :oops: ) ама и авенсиса като е толкова.... а за горенето не се безпокой - и на пасата не му се излива нафтата по пътя :)

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Съб 14 окт 2006 19:38

Направи си списък с плюсове и минуси :lol:
Според мене: (познат + 8 нови гуми + Cd +VW) > (Тойотата + комп. + задни ел. стъкла)

Ама моя ( 2Е ) нещо все се троши, та то си е до късмет. Ако си късметлия ще направиш правилния избор.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Съб 14 окт 2006 19:54

А този пасат не беше ли с алуминиеви носачи, които струваха по 400 лв/бр. :?: :roll:

Но пък 8 нови гуми за Пасата правят към 1000 лв + сонито - нещата са сериозни, и аз бих се замислил дълбоко :roll: :wink:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 14 окт 2006 20:08

Бачка земи ги закарай на сервиз и ги прегледай и двете колици,сега да знаеш че ходоват част на пасатчето е по податлива по наще пътища,а е и доста по скъпа за подръжка,найстина има доста носачи от долу и са доста скъпи,колкото до авенсиса,ако сичко му е наред :?: аз поне бих се замислил.
Което ти хареса и ти допадне повече това земай,аз съм на този принцип.Мисля че на мен пасата щеми допадне повече,но ти си помисли :?:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 14 окт 2006 21:01

Вземи си Пасата. Не само защото си във ФВ форум, а и поради следните причини:
1. Пасата е известен с многото място, което предлага, в сравнение с всичси други представители от неговия клас;
2. Здравината на същите тези Пасати е пословична;
3. Цената при препродажба в последствие на Пасата ще е по-висока от тази на Тойотата;
4. Цените на авточастите на Пасата са доста по-ниски от тези на Тойота, да не говорим за цената на час труд;
5. Има много повече Пасати, така че и поради това има повече майстори и части, поради което и поддръжката ще ти е по-евтина при Пасата;
6. Комплект зимни и летни гуми е голям плюс, а пък задни ел стъкла общо взето хич и не ти трябват.
Като цяло виж състоянието на двата автомобила и пробега им, доколкото е възможно. Успех :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 14 окт 2006 21:37

dmitko написа:А този пасат не беше ли с алуминиеви носачи, които струваха по 400 лв/бр. :?: :roll:

Но пък 8 нови гуми за Пасата правят към 1000 лв + сонито - нещата са сериозни, и аз бих се замислил дълбоко :roll: :wink:

Това си е така, но добре, че не ти се е налагало да провериш колко струват същите носачи за Тойота :lol: Ще ти :horror: !

А иначе, колега, наистина най добре закарай и двете коли при доверен майстор и той да ти каже тази (или онази) е по-добра технически! Но питай технически, а не какво би избрал той (майстора)! Всеки е привърженик на една или друга марка и подобни решения много често са емоционално подплатени.. особенно когато са на чужд гръб!
8 гуми не е малко предимство...

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 15 окт 2006 0:50

Най-караните коли в България са OPEL и VW.Изводите си направи сам.Моето мнение естествено е : vw fen сектаааааа...

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Нед 15 окт 2006 17:51

dmitko написа:А този пасат не беше ли с алуминиеви носачи, които струваха по 400 лв/бр. :?: :roll:

Не са по 400 лв носачите. Аз съм смени 4 носача, 2 горни и 2 долни+каре и накрайници, всичко купих за 860лв. Частите са оригинални, не са турски. Още повече преди аз да ги сменя, колата си е била със заводските части, а аз я купих на 160000 хиляди.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 15 окт 2006 17:58

вземай пасата, няма какво да се чудиш. и добре дошъл :welcome_to_group

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Нед 15 окт 2006 18:27

Stivi написа:Е те тук ако се намери някой да каже-взимай Тойотата значи сме много зле като форум :lol:

Е как бе аз ще го кажа ;) Не, че нещо но Тойота са най-здравите автомобили в момента ;) Много харесвам Пасата като визия но не мога да си кривя душата. Освен визията можеби като предимство може да се изтъкне и че е малко по-икономичен но при положение, че човека избира между 2 такива автомобила не вярвам разликата от около 0.5 л да му е проблем.

http://avtoweb.com/index.php3?sl=cstatu ... =&Nmodel5=

Ако двигателя беше D4D направо нямаше какво да се чудиш.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 15 окт 2006 18:37

Svetlix написа:.....Ако двигателя беше D4D направо нямаше какво да се чудиш.

Ами на тоя двигател на 50 000 км на Круизър му сменяха дюзи и познай колко струваха :horror: , добре ,че беше в гаранция!

Върни се в “Passat”