Абе лудница и незнам какво да правя,даите моля ви мнения и препоръки.
Пасат с/у Авенсис
-
batbozho
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат с/у Авенсис
Здравеите,имам една молба-другата седмица ще си купувам кола.(досега съм карал Лада
)Спрял съм се на един Пасат-5 и на една Тoyota Avensis.И двете са 98 год.,дизел,комби.Много са запазени и незнам коя да взема.И двете ще ми легнат еднакви пари горе-долу след обслужването.Тойотата е с бордови комп. и задни ел. стъкла повече.Пасата е от познат и е с 4 нови зимни и 4 нови летни гуми +CD-MP3-Sony.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е те тук ако се намери някой да каже-взимай Тойотата значи сме много зле като форум
Сега сериозно,тойотката със сигурност е 90кс така че ако пасата е 110 няма какво повече да говорим. А и като цяло пасат тази година е по-скъп от тойота та не виждам ако са на една цена какво има да се чудиш? И накрая-един комшия скоро си взе една такава тойото и честно да си кажа..... не ме кефи много така че твърдо съм за пасатора !
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
принципно погледнато е опасно да се допитваш за VW срещу 'нещо" в форум на VW ама все пак..... ще приемем , че няма да има предубедени ..... Авенсиса хич не е за изхвърляне ама как да пропуснеш "вятъра" пасат..... даже ако са еднакви в всичко аз бих си взел пасата ако не друго ,поне заради произхода - щом е от познат ( защото ако този познат е един мърляч едва ли ще го споменеш като евентуален + , а това е важно )
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Бачка земи ги закарай на сервиз и ги прегледай и двете колици,сега да знаеш че ходоват част на пасатчето е по податлива по наще пътища,а е и доста по скъпа за подръжка,найстина има доста носачи от долу и са доста скъпи,колкото до авенсиса,ако сичко му е наред
аз поне бих се замислил.
Което ти хареса и ти допадне повече това земай,аз съм на този принцип.Мисля че на мен пасата щеми допадне повече,но ти си помисли
Което ти хареса и ти допадне повече това земай,аз съм на този принцип.Мисля че на мен пасата щеми допадне повече,но ти си помисли
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземи си Пасата. Не само защото си във ФВ форум, а и поради следните причини:
1. Пасата е известен с многото място, което предлага, в сравнение с всичси други представители от неговия клас;
2. Здравината на същите тези Пасати е пословична;
3. Цената при препродажба в последствие на Пасата ще е по-висока от тази на Тойотата;
4. Цените на авточастите на Пасата са доста по-ниски от тези на Тойота, да не говорим за цената на час труд;
5. Има много повече Пасати, така че и поради това има повече майстори и части, поради което и поддръжката ще ти е по-евтина при Пасата;
6. Комплект зимни и летни гуми е голям плюс, а пък задни ел стъкла общо взето хич и не ти трябват.
Като цяло виж състоянието на двата автомобила и пробега им, доколкото е възможно. Успех
1. Пасата е известен с многото място, което предлага, в сравнение с всичси други представители от неговия клас;
2. Здравината на същите тези Пасати е пословична;
3. Цената при препродажба в последствие на Пасата ще е по-висока от тази на Тойотата;
4. Цените на авточастите на Пасата са доста по-ниски от тези на Тойота, да не говорим за цената на час труд;
5. Има много повече Пасати, така че и поради това има повече майстори и части, поради което и поддръжката ще ти е по-евтина при Пасата;
6. Комплект зимни и летни гуми е голям плюс, а пък задни ел стъкла общо взето хич и не ти трябват.
Като цяло виж състоянието на двата автомобила и пробега им, доколкото е възможно. Успех

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dmitko написа:А този пасат не беше ли с алуминиеви носачи, които струваха по 400 лв/бр.![]()
![]()
Но пък 8 нови гуми за Пасата правят към 1000 лв + сонито - нещата са сериозни, и аз бих се замислил дълбоко![]()
Това си е така, но добре, че не ти се е налагало да провериш колко струват същите носачи за Тойота
!
А иначе, колега, наистина най добре закарай и двете коли при доверен майстор и той да ти каже тази (или онази) е по-добра технически! Но питай технически, а не какво би избрал той (майстора)! Всеки е привърженик на една или друга марка и подобни решения много често са емоционално подплатени.. особенно когато са на чужд гръб!
8 гуми не е малко предимство...
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
dmitko написа:А този пасат не беше ли с алуминиеви носачи, които струваха по 400 лв/бр.![]()
![]()
Но пък 8 нови гуми за Пасата правят към 1000 лв + сонито - нещата са сериозни, и аз бих се замислил дълбоко![]()
Не са по 400 лв носачите. Аз съм смени 4 носача, 2 горни и 2 долни+каре и накрайници, всичко купих за 860лв. Частите са оригинални, не са турски. Още повече преди аз да ги сменя, колата си е била със заводските части, а аз я купих на 160000 хиляди.
-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Stivi написа:Е те тук ако се намери някой да каже-взимай Тойотата значи сме много зле като форум![]()
Е как бе аз ще го кажа
http://avtoweb.com/index.php3?sl=cstatu ... =&Nmodel5=
Ако двигателя беше D4D направо нямаше какво да се чудиш.