Ел.прозорец на Б4 Проблем?!

Техническа и сервизна информация за Passat
InTerCooLeD
Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
Двигател: AHU 1997

Ел.прозорец на Б4 Проблем?!

Мнениеот InTerCooLeD » Пон 11 юли 2011 12:35

Значи ми се появи следния проблем преден десен ел.прозорец както си работи нормално сваля се и се дига и изведнъж спира и така щтракам си копчето и няма помен от прозореца да се дигне,чак когато изгася колата и е оставя 2-3 часа после като е запаля пак работи но така известно време и пак спира.от какво може да е това?Да не е проблема в платката на ел.прозореца?Ел.прозорците са с комфорт модул-а

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Ел.прозорец на Б4 Проблем?!

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 11 юли 2011 13:44

Управлението което се намира в една черна кутия към ел.мотора на механизма,пробвай да я свалиш и леко започни да я гънеш ляво дясно и да видиш дали ще тръгне,при мен имаше ефект :wink:

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 13 юли 2011 15:56

И при мен го правеше този номер работеше когато си поиска след като свалихме платката на ел.стъклото и я презапойхме с един приятел сега работи бз проблеми.Кофти е само докато изкараш платката от черния корпус понеже е залята с епоксидна смола и иска чегъркане mhihi след това я намазах с силикон да уплатни от влагата :beer
Прикачени файлове
001090938-big.jpg

patco_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patco_24 » Нед 17 юли 2011 9:15

Привет колеги!И при мен го има този проблем,само че на всички прозорци!Релетата щракат но стъклата не помръдват.От време на време проработват,но не се знае дали ще може да се затворят.Някои от "специалистите" с които съм говорил за този проблем ми споменаваха нещо за "комфорт панел"!Мислите ли че може да е от "комфорт панела",или да пробвам и аз със презапояване на платките?
За да сваля черния корпус на платката,трябва ли да откача целия механизъм с електромотора,или има и по-лесен вариант да излезе?
Благодаря предварително! :077:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 17 юли 2011 12:01

Провери си първо всички гумени маншони на вратите за скъсани проводници!Сваля се механизъма за демонтиране на комфорт модула(на всяка врата)!Ако стигнеш до отваряне на модулите е добре да се почистят и контактите на релетата!За целта се отварят пластмасовите капаци на релетата(пипкаво е)!

Потребителски аватар
доно
Автомобил: passat B6
Двигател: BMP 2006

Мнениеот доно » Нед 17 юли 2011 21:06

Привет колеги,и при мен го имаше този проблем със свалянето на всички прозорци,и се оказа,че всички кабели "маса"в гумените маншони на вратите са прокъсани scare да го.......и си работят когато си искат.Превързах на ново всички "маси" и работата заспа.Моя съвет е когато ви работят стъклата :bowdown влизате в колата давате на контакт натискате някой бутон за сваляне на някое стъкло,примерно задно ляво и отваряте задна лява врата ако е прокъсан кабел стъклото просто спира обикновенно става така.Затова преди да се вкарате в ъв филми пробвайте тая проста процедура.Успех!

Върни се в “Passat”