съвет за Passat 6

Техническа и сервизна информация за Passat
hasu
Автомобил:
Двигател:

съвет за Passat 6

Мнениеот hasu » Чет 21 юли 2011 14:32

Здравейте, проявявам интерес към един Passat 6, 2008 година, 2.0 дизел, 140 коня. Колата ми се струва хубава и добре поддържана, само че е на 100 000 километра.

Въпроса ми е - това много ли са, малко ли са за такова кола? Колко още би могла да измине при сравнително нормално каране?

Всичко останало, което бихте споделили, ще ми е от полза.

Поздрави!

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за Passat 6

Мнениеот Aimbotfan » Чет 21 юли 2011 17:33

Нашата е 2005 и е на 135хил км. Според мен са и много тия километри на тази кола, в смисъл много е карана ;). Сметни си го сам ако искаш. Излиза, че за 3 години е минала 100хил. км, това прави по 33хил. км на година, което не е никак малко!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 21 юли 2011 17:35

Точно са ти я разработили скачай смело :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 21 юли 2011 17:43

Идеален е,за 3 години са напълно нормални километри.Тя от каране не се плаши ;) от мондарлък се плаши.Виж маслата дали са сменяни коректно и пращай снимки като я вземеш.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 22 юли 2011 23:34

Това е напълно реален пробег за такъв автомобил. Ако някой ти каже, че е на по-малко километри трябва да се съмняваш. Иначе, както написа колегата по-горе, тъкмо са я разработили. При добра поддръжка, няма никакви проблеми. Провери дали е ПД или комън рейл - второто принципно е по-добрия вариант, но и последните помпа дюза не са никак лоши, изчистени са проблемите с дюзи и т.н.

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Пет 22 юли 2011 23:45

Струва ми се съвсем реален такъв километраж. Да не кажа, че може и повече км да се направят, особено ако колата е била служебна.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Нед 24 юли 2011 1:07

Ами щом колегите казват, че са реални съм склонен да се съглася с тях. Искам само да вметна, че не е критерий, като е с последната ревизия на Помпа-Дюза технологията и да няма проблеми, т.нар. пиезоелектрически дюзи имат много повече проблеми спрямо обикновените такива. Имам комшия, който кара Голф 6 2009, и му изгоря дюза, така, чеее.....Теми има бол из форума точно за такива случаи, пък и с полезна информация ;) Така, че имай едно наум колега. И ако не е тайна, напиши колко пари му дирят на въпросния Пасат.
Ремъци, филтри(горивен, въздушен, маслен, на купето), масло, ролки, антифриз - задължителна смяна, ако искаш да ти е мирна главата ;) Плюс някой с диагностичен кабел, или да я качите в някой сервиз, да се види какви "подводно камъни" има, или е имала ;)
Друга идея е да вземеш VIN на колата и да отидеш в някой официален представител на VW в България и да ги попиташ дали имат сервизна история на колата ;)
Ако се сетя за нещо друго ще ти пиша.

Потребителски аватар
a.ngelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот a.ngelov » Нед 24 юли 2011 15:19

За тези години е нормален пробега ,но това не трябва да е единствен фактор ,определящ избора на автомобил . :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 24 юли 2011 15:42

Както и да го погледнеш, взимаш котка в чувал. Трябва да си финансово стабилен, защото има доста скъпички изненади. :012:
viewtopic.php?f=24&t=277780

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 25 юли 2011 20:09

bnick написа:Аз пък имам за 4г 45к. Това нормално ли е? :shock Естествено че за всеки е различно...

Споко,не си единствен,и аз съм в този диапазон от 11-13 000 км. за година (и по-добре 8) )както и доста други хора-било то заради начина на живот или пък....антикризисно :lol: :wink: Индивидуално е това с пробега,особено при нас в България,но определено хората по "светлите" правят минимум 30 000 км. за година :!:

По темата:при добре поддържана кола 100 000 км. са НИЩО,а конкретно за Б6....мммм има няколко теми,които говорят сами по себе си.Аз лично като видя Б6 комби и се ....възбуждам,но за евентуална покупка сякаш бих се позамислил :deal разбира се без ангажименти към мнението ми :beer В крайна сметка ако смяташ,че може да се справиш с евентуалните финансови проблеми (все пак не е 100% че ще станат) скачай в новата колица и им се радвай :да:

Последна промяна от RadoShopa на Пон 25 юли 2011 20:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 25 юли 2011 23:39

Моля придържайте се към темата.

Потребителски аватар
jorosv
Автомобил: BMW E61 530xd
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jorosv » Вто 26 юли 2011 9:51

значи моя е 2006та беше на 125 като го взех и за една година е вече на 158, като изключа едни двумасов маховик, за който е виновен предишния малоумен собстеник ( VW са изкарали тея коли за безплатна подмяна на дефентен маховик ама малоумника не е отишъл и съотвено повиквателното изгубило давност ) не съм имал никакви ядове, усещам, че турбото стана малко по-шумно преди около седмица тъй че ще го водя на преглед.

Има много теми дето плюят по тези пасати, НО никой не споменава, че при подменени пиезоинжектори проблемите с дюзите спират, също така колата е евтина за поддръжка ( смяна на масла и филтри 205 лева с Repsol масло ), накладките са малко по-скъпи но окачването и другите неща, които по неволя в България са консуматив са на прилични цени.

Не се стряскай то 100к km малко са и дори точно тези двигатели подхарчват доста масло до ~90k тъй че колата ти е разработена

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 26 юли 2011 10:53

Като чета за ето този проблем с маслените помпи : http://www.myturbodiesel.com/1000q/b5/o ... at-tdi.htm ,ми се струва ,че този мотор ще се превърне в новия душегуб на ВАГ.Лошото е,че този проблем се проявява при автомобили със сравнително малък пробег и съчетано с проблемните ПД елементи и прецакана DSG си е сериозно финансово натоварване,ако се случат наведнъж .Не знам дали се случва с всички такива мотори,но е добре да се има предвид при покупката на 2.0 ТДИ.Доколкото знам за дефектирали последователно две ПД при автомобили до 150 хил.км.ВАГ поема замяната на всички за своя сметка.Жалко,че с тази недомислица ,така са окепазили иначе нелошия като характеристики мотор,дано поне при следващото поколение с КР са го оправили.Така като гледам единствените свестни и надеждни мотори в гамата на В6 остават 1.9 ТДИ,1.8ТФСИ и 2.0 ТФСИ.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 26 юли 2011 16:01

къде си 4ел за прецакано дсг не знам :D а този проблем с маслената помпа се отстранява то4но за 7 лева като го смениш навреме с по новата версия на привода :D

big_dane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот big_dane » Вто 26 юли 2011 17:00

Колега въобще не се плаши от пробега. На баща ми пасата е от края на 2006 и е на 250 000 километра.

Върни се в “Passat”