ABS -пак не работи
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
- Двигател: TDI
- Контакти:
ABS -пак не работи
ABS пак свети лампата смених датчиците релета и бушони здрави и не работи остава компа но как да разбера сас сигурност може ли и самата помпа да е
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- orgasmatron
- Контакти:
aron1 написа:записах си 4ас но се оказа 4е на6те абс били глупави и вси4ко се мери на ръка едно по едно . има вероятност и да е помпата ама незнам как да я тествам
не знам колега, аз съм с б4 , но там където ходя закачат тестера и той си казва на еди коя си дата еди кой си датчик отчел грешка, и после за да бъде всичко 100% сигурно мерят с мултицет.
иначе на мен за помпата на абс ми изтърсиха че се сменяла с нещо си комплект (може да и компа на абс) и струва скромните 3000 лв. некъф мъгъзин на раковска, аз ги питах с какво се друсат та и аз да пробвам да ръся такива глупости.
то после се оказа че няма никакви проблеми с помпата де
- orgasmatron
- Контакти:
aron1 написа:прав тия са идиоти вси4ките ти в кои сервиз ходиш. мояАБС е без софтуер от първите е и затова се води глупав
един колега на баща ми има сервиз, занимава се предимно с диагностика, хоби му е

Re: ABS -пак не работи
Pichove, karam Passat 2,18oo m3, 16V, 108kW.ABS sistemata ne6to se dyni.Pompata mi raboti,no mi spira pyrvo ednoto kolelo, a sled tova drugite.ABS ne se zadejstva.Ot skoro go imam i ne znam kyde da tyrsia prichinata...
KIRILICA.mod edit: vaskoto1

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
orgasmatron написа:aron1 написа:прав тия са идиоти вси4ките ти в кои сервиз ходиш. мояАБС е без софтуер от първите е и затова се води глупав
един колега на баща ми има сервиз, занимава се предимно с диагностика, хоби му е, сервиза му се намира близо до козлодуй в една уличка успоредна на раковска. Жоро Иванов се казва. ако искаш мога да го питам и да ти дам телефона му.
И аз съм чувал добри отзиви за този сервиз (даже живея близо до него) иначе следващия варянт е Юнитрейд или още по-доброто е да питаш на влизане в Юнитрейд портиера за сервиза зад Юнитрейд или питай за Тихомир. В Юнитрейд диагностиката е 35 лв., но има вероятност твоят АБС да не се разписва с компютъра и тогава всичко трябва да се прави на ръка. Така че или при Жоро Иванов или при Тихомир.
Късмет!
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
ама си е друго да ти работи системата20V_Turbo написа:One написа:при мен АБС като почна да сети и да прави проблеми ту го има ту го няма
ходене по диахностики и тн. го оправих много лесно
просто откачих лампата да не ми свети и си карам без абс
дядо ми все с абс е карал
айде нема нужда
махаш лампата и си караш
Аз направих същото:)
Ебем ти и ABS-a
niks76 написа:ама си е друго да ти работи системата20V_Turbo написа:
Аз направих същото:)
Ебем ти и ABS-a
абсолютно , ама ако ще е за сметка на много време нерви и пари и пак няма гаранция кога пак ще се обади.....
щот при старите абс това било като ръждата и жената...веднъж тръгне ли спране няма

едни момчета състезатели ми казаха , че ако искам здраво спиране от колата ще ми махнат кантара на задните колела ще ми ми покажат как се спира ефективно с 4 колела (малко екстремни уроци на писта и дрифтинг) и ще си карам безгрижно

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Значи Пасат В4 явно е малко по умничък от В3, защото като идва едно момче да прави диагностика, компа си каза точно какво му е на ABS - в случая с очите си видях как програмата изписа на английски "преден десен колесен датчик". А пича се опасяваше че ще излезе нещо по общо като инфо и от там нататък давай с мултицета.
Та и аз да се оплача - и на мен ми светна пак гадния ABS, нищо че преди месец му смених датчика. Това е може би най-проблемната система в този автомобил и май имаме пълно основание да я сравняваме с вица за жената и ръждата.
И да попитам - когато лампичката свети непрекъснато, без да премигне нито веднъж, за какво става дума?
Та и аз да се оплача - и на мен ми светна пак гадния ABS, нищо че преди месец му смених датчика. Това е може би най-проблемната система в този автомобил и май имаме пълно основание да я сравняваме с вица за жената и ръждата.
И да попитам - когато лампичката свети непрекъснато, без да премигне нито веднъж, за какво става дума?