Здравейте, нивото на водата ми пада. Като мина 300-400 километра и нивото на водата в казанчето пада значително. Странното е, че като отвъртя капачката новото пак се покачва. Колата е 1.9 TDI AVF 130hp . Нормално ли е това?
Проверих маслото - наред е.
Климатика работи - не мирише. ( ако има значение де ).
Под колата не се образува локвичка.
Заредил съм G12 както си пише на казанчето ....
Според вас имам ли проблем или се панирам защото ми е "нова" колата и съм млад шофер.
Благодаря предварително!

Проблем с водата на Пасат Б5.5! Нивото пада!
Re: Проблем с водата на Пасат Б5.5! Нивото пада!
На студен двигател проверих дали излизат мехурчета. Не излизат.
Пробвах и на тихи обороти и на форсиране мехурчета нямаше.
Бял нагар по пробката на маслото няма също.
Нивото на водата отново беше паднало. Като отвъртях капачката се покачи. Но пак не въстанови на 100 %.
Идея си нямам къде отива тази вода помогнете !!
Пробвах и на тихи обороти и на форсиране мехурчета нямаше.
Бял нагар по пробката на маслото няма също.
Нивото на водата отново беше паднало. Като отвъртях капачката се покачи. Но пак не въстанови на 100 %.
Идея си нямам къде отива тази вода помогнете !!
Значи колега, колата е с Антифриз? Не е на вода както казваш
Ако си пуска перката и охлажда проблем нямаШ!
А до това че ти спада нивото когато е студена е нормално!
При мен когато е студена е между минумум и максимум, но когато загрее скача над максимума, и когато изтине си е пак на минимума!
Виж ако пада под минимума и се налага да доливаш по 200 милилитра, това е сериозно!
Провери някъде по тройниците или маркучите да не са влажни!
КОГАТО Е СТУДЕНА, колата опипай с ръка маркучите отдоло и виж дали ще ти оцапа ръката!
Все някъде трябва да има капка ако има проблем!
При мен на Г3 има проблем, сълзи тройника, макър да го смених с нов!

Ако си пуска перката и охлажда проблем нямаШ!
А до това че ти спада нивото когато е студена е нормално!
При мен когато е студена е между минумум и максимум, но когато загрее скача над максимума, и когато изтине си е пак на минимума!
Виж ако пада под минимума и се налага да доливаш по 200 милилитра, това е сериозно!
Провери някъде по тройниците или маркучите да не са влажни!
КОГАТО Е СТУДЕНА, колата опипай с ръка маркучите отдоло и виж дали ще ти оцапа ръката!
Все някъде трябва да има капка ако има проблем!
При мен на Г3 има проблем, сълзи тройника, макър да го смених с нов!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом не се вижда теч, трябва да губи от място където има нагряване, т.е по двигателя: водна помпа, водни фланци на термостат и други водни съединения излизащи от двигателя. По лош вариант е радиаторче на парното, но би трябвало да усещаш миризма със сладникав вкус. Късмет 

Намерих малка червена локвичка на една тенекия вътре под двигателя
Точно под казанчето е и се надявам там да е теча. Купих и нова капачка. Утре ще и направя на колата едни 400 километра за тест!

-
- Автомобил:
- Двигател:
имах подобен проблем с друга марка кола и накрая се оказа че гарнитурата на главата е станала на решето, дано при теб да не е така, че иначе става сложно. УСПЕХ!!!
Колата е при майсторите. Ще пиша като се разбере какво може да предизвиква тези симптоми!
-
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: APU 1999
VW и AUDI имат проблем с един пластмасов фланец на който е монтиран датчика за температурата, на Б5 се намира зад двигателя.
- naskogolf
- бърз голфаджия
- Автомобил: Passat B 7 Alltrack
- Двигател: 2 CFG 2014
apu написа:VW и AUDI имат проблем с един пластмасов фланец на който е монтиран датчика за температурата, на Б5 се намира зад двигателя.
Мисля,че при AVF е алуминиев този фланец.
Здраствуйте таварисши,
Колата излезе от бокса. Оказа се, че италианеца не е пипал нищо по колата от момента на купуването и до момента в който е спряла. После я е продал. И колата е стигнала до България с някаква мижава гарнитурка колкото да се продаде. За късмет не е прегрявана сериозно
и се оправиха нещата. Нова гарнитура ( гарнитури даже), шлайфане, уплътнения... сега работи значително по-добре двигателя. Притрисането в ниските обороти изчезна, стана по-тиха. Като цяло съм доволен.
Майстора мога само да го похваля. Спечели титлата "моя мяайстор"
Казва се Емил, сервиза му е до моста Чавдар. Съвестно е момчето. Целия ремонт ми излезе 520лв.
Късмет на всички пожелавам!
Колата излезе от бокса. Оказа се, че италианеца не е пипал нищо по колата от момента на купуването и до момента в който е спряла. После я е продал. И колата е стигнала до България с някаква мижава гарнитурка колкото да се продаде. За късмет не е прегрявана сериозно

Майстора мога само да го похваля. Спечели титлата "моя мяайстор"

Късмет на всички пожелавам!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Имаш предвид че са сваляли глава или...? Кои гарнитурки са сменили?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ебахти късмета
до шлайф щом се е стигнало.Добре е поне,че си се оправил и сега всичко и е наред.В цилиндрите ли се оказа,че влиза хантифриза ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Ебахти късметадо шлайф щом се е стигнало.Добре е поне,че си се оправил и сега всичко и е наред.В цилиндрите ли се оказа,че влиза хантифриза ?
Човека е доволен това е важното. А като цяло може да се каже че е минал с козметика на мотора. Сега само ще кара без дертове. Така се прави